Prea mici pentru fotbalul din Liga a III-a

Rapid Jibou – CSO Cugir 0 – 4 (0 – 3)
Au marcat: Adrian Cîrstean (min. 2), Alin Şuteu (min. 15 şi min. 55), Dorin Goronea (min. 40)

Sălajul rămâne cu o singură echipă în Liga a III-a şi în sezonul viitor, după ce Rapid Jibou a pierdut cu scorul de 0 – 4 meciul de baraj desfăşurat pe Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, în faţa reprezentantei judeţului Alba, CSO Cugir.
Jibouanii nu au avut nicio şansă în faţa formaţiei din Cugir, iar lucrurile nu ar fi arătat mai bine nici dacă s-ar fi alcătuit o selecţionată a judeţului Sălaj.
Faptul că Rapid Jibou a avut un singur şut pe spaţiul porţii şi două spre poartă pe tot parcursul meciului, în timp ce echipa adversă efectiv s-a jucat la un moment dat cu ocaziile, arată diferenţa mare de valoare dintre campionatul judeţean din Sălaj şi cel din judeţele limitrofe.
Nici nu a început bine partida de la Oradea că CSO Cugir conducea cu scorul de 1 – 0. A fost de ajuns o simplă pasă greşită la mijlocul terenului a lui Vlad Paşcalau, ca adversarii să descihdă scorul, în minutul doi, prin Adrian Cîrstean.
Fundaşul stânga, Marius Rişcău, greşeşte copilăreşte, trei minute mai târziu, iar Cugirul este aproape de 2 – 0. Acelaşi Rişcău îl scapă de sub marcaj, în minutul 7, pe Goronea, care trimite balonul în bara laterală din situaţie de „unu la unu”.
După un sfert de oră, reprezentanta judeţului Alba conducea cu 2 – 0, prin reuşita lui Alin Şuteu, care s-a strecurat uşor prin apărarea Jiboului şi a înscris la colţul lung. Antrenorul Marius Muntean a simţit că Rişcău nu se află într-o formă prea bună şi l-a schimbat în minutul 23 cu Bogdan Rus. Rapid Jibou şi-a trecut în cont primul şut spre poartă abia în minutul 27, prin noul-intrat Rus, dar a fost un simplu „foc de paie”, fiindcă dominarea Cugirului a continuat şi în ultimul sfert de oră al reprizei întâi.
Dorin Goronea a înscris pentru 3 – 0 în minutul 40, după ce a făcut „şah-mat” apărarea Jiboului şi a înscris printr-un şut la rădăcina barei, din marginea careului.
Partea secundă nu a mai fost atât de spectaculoasă. Cugirul părea să se mulţumească cu avantajul de trei goluri, dar nu le-a dat posibilitatea jibouanilor să se apropie de poarta apărată de Lăncrăjan.
Uniul gol al reprizei a doua a fost înscris în minutul 55, de Alin Şuteu, care a reuşit „dubla”.
Jiboul putea, totuşi, să marcheze golul de onoare, în minutul 88, dar Moldovan a ratat din situaţie de „unu la unu” cu portarul advers, după o pasă perfectă primită de la Marius Muntean.
Rapid Jibou: Adrian Noţigan – Major Robert, Cristian Ţurcaş, Marius Mureşan, Marius Rişcău (min. 23, Bogdan Rus), Ciprian Roja (min. 83, Marius Muntean), Doru Rus, Marius Haiduc (min. 85, Mihai Brâbduşe), Vlad Paşcalău, Alexandru Turcu şi Adrian Fărcaş. Antrenor: Marius Muntean
CSO Cugir: Răzvan Lăncrăjan – Mihai Radu (min. 69, Ovidiu Oniga), Cosmin Şuvaina, Stelian Ianc, Alin Şuteu (min. 76, Ştefan Ivănescu), Daniel Grozav, Dorin Goronea (min. 72, Ioan Dan), Marius Neagu, Lucian Itu şi Adrian Cîrstean (min. 61, Nicolae Găldean). Antrenori: Alexandru Kilin (principal), Ciprian Pahone (secund)

Leave a Comment