Sărbătoare la Bobota – 800 de ani de atestare documetară

Evenimentele culturale organizate în judeţ continuă şi la acest final de săptămână. Iubitorii de cultură sunt aşteptaţi duminică, 23 iunie, în prima zi de Rusalii, începând cu ora 13,30, în localitatea Bobota la evenimentul „Localilitatea Bobota 800 de ani de atestare documentară”.
Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al Comunei Bobota, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Filiala Sălaj a Fundaţiei „Corneliu Coposu” iar cu această ocazie va fi lansată cartea „Monografia localităţii Bobota. Între istorie şi memorie”. Volumul este coordonat de Marin Pop, cercetător ştiinţific la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă, originar din localitatea Bobota, şi este finanţat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, prin programul de finanţări nerambursabile pe anul 2013 şi Primăria Bobota. Evenimentul va avea loc la căminul cultural din localitatea Bobota.

One Thought to “Sărbătoare la Bobota – 800 de ani de atestare documetară”

  1. Vasile Bobotan

    O initiativa demna de toata lauda pentru un fiu al satului cvum este si acest Marin Pop!Felicitari! Fotografia de pe coperta monografiei localitatii din care provine simarele patriot Corneliu Coposu este foarte frumoasa, ca si originalul, respectiv Bisrica Greco-Catolica din Bobota! Da! Greco-Catolica! Fiindca actul murdar din 1948 emis de rusi cu larga aprobare a cozilor de topor din Tara, prin care biserica noastra strabuna din Ardeal a fost trecuta inafara legii, iar bunurile ei trecute in patrimoniul ortodocsilor, o religie infiintata ad-hoc pe meleagurile noastre, care era musai sa fie aidoma celei rusesti, adica pravoslavnice si care asa a ramas pana astazi! Iar bietii nostri parinti, bunici si strabunici, trecuti si ei cu forta la noua religie de esenta rusofila! Pacat este ca nici pana astazi, caestei Biserici-Martir nu i s-a facut dreptate pe deplin, exemplu fiind si acest Sfant Lacas, neretrocedat inca adevaratilor proprietari de catre ortodocsi!

Leave a Comment