Restaurantele şi cantinele din Sălaj, verificate de inspectorii sanitar veterinari

Administratorii restaurantelor şi cantinelor din judeţ vor fi controlaţi în această perioadă de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor DSVSA Sălaj în cadrul unei acţiuni menite să prevină cazurile de îmbolnăvire în rândul populaţiei. Controlul se va desfăşura în tot judeţul Sălaj, timp de o lună, în perioada 18 iunie – 18 iulie şi se datorează numărului mare de îmbolnăviri în rândul populaţiei, ca urmare a consumului de alimente de origine animală şi non animală.

Potrivit unor informaţii furnizate de Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj, în perioada precizată inspectorii sanitar veterinari vor intensifica acţiunile de control în restaurante şi cantine, unde, în principal se vor urmări aspecte legate de existenţa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare; starea de întreţinere şi igienă a unităţii, a echipamentelor şi a ustensilelor de lucru care sunt folosite pentru prepararea, expunerea şi servirea alimentelor; asigurarea sursei de apă potabilă dar şi respectarea condiţiilor de sănătate şi igienă a personalului care manipulează şi serveşte alimentele. Controlul în unităţile de alimentaţie publică va viza şi existenţa unui program de autocontrol de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, modalitatea de achiziţie şi recepţie a produselor perisabile, în special carnea, dar şi originea şi eligibilitatea produselor alimentare – materii prime care urmează a fi preparate, expuse şi servite consumatorilor.

În cazul în care în urma inspecţiilor şi verificărilor efectuate, se vor identifica neconcordanţe în datele înscrise în documentele de gestiune sau alte neconformităţi, inclusiv în cazul în care există suspiciuni asupra oricărui risc pentru sănătatea consumatorilor, medicii veterinari vor dispune recoltarea de probe, în vederea efectuării analizelor de laborator pentru examene fizico-chimice şi microbiologice, inclusiv pentru identificarea unor toxine biologice.
Pe această cale DSVSA Sălaj recomandă tuturor consumatorilor să evite alimentele servite ocazional în afara spaţiilor controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pentru a se feri de o posibilă contaminare.

2 Thoughts to “Restaurantele şi cantinele din Sălaj, verificate de inspectorii sanitar veterinari”

  1. Anonim

    aha

    sor golit frijiderele si or iesit sa le umple iara

  2. Anonim

    iNSPECTIE TEMATICA LA NIVEL NATIONAL…?

Leave a Comment