Bacalaureat: Deficit de profesori supraveghetori

 

Dascălii sălăjeni nu s-au mai înghesuit să se înscrie pe liste pentru a participa la supravegherea absolvenţilor claselor a XII-a, care susţin examenul de bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj au recunoscut faptul că se confruntă cu un deficit de cadre, care ar trebui să vegheze la buna desfăşurare a probelor scrise, însă susţin că până la debutul probelor scrise vor fi suficienţi dascăli.

„Am stabilit numărul necesar de cadre didactice pentru fiecare din cele patru probe scrise. Astfel, pentru prima probă, cea la Limba şi Literatura Română (E a), este nevoie de 282 de profesori, pentru proba la Limba şi literatura maternă (E b), 54 de dascăli, pentru proba obligatorie a profilului (E c), 296 de cadre didactice, iar pentru supravegherea ultimei probe, cea a profilului şi a specializării (E d) ar fi nevoie de 284 de profesori. Mai este nevoie de profesori, însă înscrierile nu s-au încheiat. Cadrele didactice se mai pot înscrie până miercuri după-amiază”, a explicat Flavia Ardelean, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat din cadrul ISJ Sălaj.

Cadrele didactice care participă la supraveghere trebuie să fie neapărat în concediu pentru a putea fi plătite. Profesorii nu pot fi obligaţi să depună această activitate, astfel că tot ce pot face directorii unităţilor şcolare este să apeleze la bunăvoinţa profesorilor.
Probele scrise de la bacalaureat vor începe în 1 iulie cu examenul la Limba şi literatura română, iar în 2 iulie va avea loc cea la Limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

 

Leave a Comment