Ciupercile otrăvitoare fac ravagii în Sălaj

Numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci creşte de la o săptămână la alta. Zece sălăjeni, cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani, au ajuns în weekend la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, prezentând simptome ale intoxicaţiei acute cu ciuperci. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Codruţa Puşcaş, doi dintre aceştia au rămas, în prezent, internaţi la secţia Interne, sub supraveghere medicală. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 54 de ani din Zalău, şi de un tânâr, de 28 de ani, din localitatea sălăjeană, Gâlgău Almaşului.

Minori, înţepaţi de căpuşe
Tot în aceeaşi perioadă, 14-16 iunie, alţi 18 sălăjeni, au ajuns la Urgenţă, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, din totalul celor 18 pacienţi trataţi, doi au fost minori, unul de şase ani şi unul de 14 ani.
Conform datelor furnizate de reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, în perioada menţionată, au fost trataţi, în total, 327 de sălăjeni, mai mulţi cu 28 faţă de weekendul trecut.
Fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile au fost cele mai multe cazuri tratate, 65 de pacienţi primind astfel de diagnostice. Potrivit unui comunicat de presa remis de Spitalul Judeţean, 24 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU şapte persoane. Alţi cinci sălăjeni, care au băut peste măsură, au ajuns în stare de ebrietate la Urgenţă, la sfârşitul săptămânii, în timp ce alte cinci persoane au fost aduse la spital cu răni, victime ale accidente rutiere sau ale unor agresiuni. Din totalul celor 327 de cazuri tratate, medicii au dispus internarea pentru 89 de pacienţi.

Leave a Comment