Tadici, despre tragerea la sorţi: „Vom avea o grupă dificilă la Mondiale”

Cu Gheorghe Tadici pe bancă, naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în acest an pentru a patra oară la Campionatul Mondial şi pentru a 21-a oară în istorie, fiind singura echipă care a participat la toate ediţiile turneului final.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor din cadrul Campionatul Mondial de la finalul acestui an a avut loc sâmbătă, la Belgrad, „tricolorele” fiind repartizate în grupa D, alături de Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia. „Este o grupă dificilă, fiindcă sunt patru echipe care aspiră la o clasare pe unul dintre primele locuri. Rămâne de văzut cât de bine vom putea gestiona perioada de pregătire. Este nevoie de multă pregătire şi multe jocuri de verificare, având în vedere sunt multe jucătătoare tinere în lot”, ne-a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.
Componenţa celorlalte trei grupe: Grupa A – Franţa, Muntenegru, Coreea de Sub, Congo, Republica Dominicană; Grupa B – Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria; Grupa C – Angola, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay.
Primele patru echipe din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală.
România s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial după ce a eliminat Slovacia la turneul de baraj, câştigând cu 23 – 21 în deplasare şi 30 – 22 la Oradea.
Turneul final al Campionatului Mondial din Serbia este programat în perioada 6 – 22 decembrie, în oraşele Nis, Novi Sad, Zrenjanin şi Belgrad.

 

Leave a Comment