Au început înscrierile pentru Evaluarea Naţională

Elevii claselor a VIII-a au încheiat cursurile vineri, însă adevăratele emoţii pentru aceştia au început de luni, 17 iunie, odată demararea înscrierilor pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională. Înscrierile se vor încheia miercuri, 19 iunie, iar de marţi, 25 iunie, absolvenţii de gimnaziu vor intra în focurile examenelor.

Conform calendarului admiterii la liceu, examenele pentru Evaluarea Naţională vor avea loc în perioada 25 – 27 iunie. Elevii vor susţine examenul la limba şi literatura română, pe 25 iunie, la limba şi literatura maternă, pe 26 iunie, iar la matematică, pe 27 iunie.
Rezultatele examenelor se vor afişa în 29 iunie, până la ora 16. În aceeaşi zi, între orele 16 şi 20, elevii vor putea depune contestaţiile. Între 30 iunie şi 2 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 3 iulie se vor afişa rezultatele finale, după contestaţii.
Cei care au promovat examenul îşi vor putea depune fişele de înscriere la liceu în perioada 5 iulie – 9 iulie, iar prima repartizare computerizată va avea loc pe 16 iulie.
Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Se completează pe primele locuri opţiunile dorite de elev, chiar dacă nu există siguranţa că media îi va permite să intre profilul ales. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu dăunează în niciun fel. Oricum elevul intră la prima opţiune a sa la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua serios şansele absolventului de a fi admis. De asemenea, există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru niciuna din opţiunile exprimate. Este important ca numărul opţiunile exprimate să fie suficient de mare ca să permită repartizarea.

S-au stabilit 14 centre de înscriere
În Sălaj, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, au fost stabilite 14 centre de înscriere pentru admiterea la liceu, din acest an.
Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr.1 Zimbor, care are nouă şcoli arondate, Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna, cu 10 unităţi şcolare arondate, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, care are şapte şcoli arondate, Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda, cu opt şcoli arondate, Şcoala Gimnazială “Petri Mor” Nuşfalău, având 14 şcoli arondate, Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, cinci şcoli arondate, Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, Şcoala Gimnazială “Silvania” din Şimleu Silvaniei”, Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău, Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău, Şcoala Gimnazială “Porolissum” Zalău, Şcoala Gimnazială”Mihai Eminescu” Zalău, Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” Zalău. Pentru candidaţii din alte judeţe Centru special de înscriere este la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

Leave a Comment