A intrat în vigoare o nouă modificare a examenului auto

O nouă modificare a examenului pentru obţinerea permisului auto a intrat în vigoare de marţi, 11 iunie. Astfel, candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare, adică în ziua în care se înscriu, conform ordinului publicat recent în Monitorul Oficial. De asemenea, potrivit noilor reglementări, înregistrările în aplicaţia informatică de examinare se pot realiza inclusiv de către şcolile de conducători auto, nu doar de către candidaţi.

Examinarea candidatului se va efectua numai după verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare.
Probele teoretice pentru mai multe categorii pot fi susţinute în aceeaşi zi, exceptând situaţia în care obţinerea unei categorii este condiţionată de deţinerea prealabilă a unei alte categorii. Proba practică se va susţine numai în poligon, pentru autovehiculele din categoria AM, în poligon şi pe traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 şi A, numai pe traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv.
Candidaţii susţin proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare, altfel, înregistrarea îşi pierde valabilitatea. În plus, conform sursei citate, solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit. Astfel, candidaţii aflaţi la prima examinare se vor prezinta în vederea verificării dosarului de examen, preluării imaginii faciale, precum şi susţinerii probei teoretice, în cel mult trei zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către şcoala de conducători auto. Solicitarea îşi va pierde valabilitatea, în caz de neprezentare.

 

Leave a Comment