Mâncăruri ca la bunica… cu Mircea Groza

Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe

Dac-am zâs, am zâs! Pun rețeta, citiți, vă uitaț la chipuri ș-o faceț! Tăieț doi morcoz, doi petrinjei ș-on dărab mai mnicuț de țeler. Nu le tăieț tare mânânțăl. Tăt așe tri-patru hire de ceapă verde și două de ai verde, da și două tipăruși roșii, dacă aveț, pârgălițî-le o țîră în oloi, amestecaț, hiribele le tăiaț coște mai mari să le sâmțăști când îmbuci. Doară n-ai carne da nu-i băga de samă! Dărăbuiești și creasta cocoșuli, pune-le-n oală pă tăte, mai cârcălește-le on ptic. Pune tri jejite de sare, amestecă și mai sloboz două linguri de fărină nulaș, da tăt amestecă!, zvârle și tri porodici zdrobdite ș-o finjie de zamă de porodici. Da de amestecat să nu uiț! Noa amu pui mazărea pă care o-ai hiert on ptic în apă cu sare și cimbru verde (io o-am hiert într-o zupă pă care o-am făcut pă niște cioante rămase de la o galiță.Puteț folosâ și zăr ori jintiță) O lăsaț să hiarbă cătingan, cam cum zâc aiștia de la SLOW FOOD.Traje oala la marjinea ploaptănului și pune o finjie-două de agreșe curățate și spălate. Aieste nu trebe să hiarbă, să fac numa din căldura zămnii, atâta cât să sloboadă acreala. Noa! amu-i gata, dacă mai pui și tiper după cum îț place și o tipărușe usturoaie după voia ta.La pusu-n blid sloboade petrinjel verde rupt mânânțăl, ori morar, ori cimbru verde.Să vă hie de bine!

www.facebook.com/groza.mircea

 

 

5 Thoughts to “Mâncăruri ca la bunica… cu Mircea Groza”

  1. Anonim

    in ce limba vorbeste asta?

  2. Anonim

    esti prea mic ca sa intelegi 😉

  3. Anonim

    nu cred ca ai mancat o scovarda cu silvoitza

  4. Anonim

    Asta ii sefu de la Severus care nu stie numara ciorbele? ?!?

  5. Anonim

    minunat acest grai, care imi aduce aminte de bunici……ce vremuri

Leave a Comment