Pentru a treia oară consecutiv, CS Barcău Nuşfalău – campioana Sălajului

Echipa de juniori A1 de la CS Barcău Nuşfalău a dominat şi în acest an campionatul judeţean de juniori A1, la fel ca în ultimii doi ani.

Cu un avans de şase puncte faţă de ocupanta locului secund şi cu un golaveraj de invidiat (61 – 13), echipa pregătită de Adrian Damian şi Ciprian Grecu nu a a avut nicio emoţie în acest sezon, înregistrând 16 victorii, două remize şi două înfrângeri.
Şi în acest an, CS Barcău Nuşfalău va trebui să susţină un meci de baraj, în dublă manşă, pentru a accede la turneul zonal din cadrul Campionatului Naţional. Juniorii de pe malul Barcăului se vor duela cu echipa campioană a judeţului Maramureş, FCM Baia Mare, care, în finala pe judeţ, s-a impus cu scorul de 2 – 0 în faţa juniorilor de la Luceafărul Strâmtura. Formaţia băimăreană are un golaveraj chiar mai impresionant decât al Nuşfalăului, 215 goluri marcate şi doar 21 primite în cele 31 de meciuri disputate.
Deşi Federaţia Română de Fotbal a anunţat că tragerea la sorţi pentru jocurile de baraj se va face în funcţie de zonele geografice, ca echipele să nu fie nevoite să suporte cheltuieli mari pentru deplasare şi masă, multe dintre echipe vor fi nevoite să parcurgă peste 400 de kilometri. „Sunt dezamăgit de modul în care s-a făcut tragerea la sorţi. Deşi ni s-a promis că se va ţine cont de zonele geografice, sunt echipe care vor fi nevoite să parcurgă peste 400 de kilometri, dus-întors, pentru a susţine un meci de baraj. Puteam foarte bine să jucăm cu reprezentanta judeţului Satu Mare, care este nevoită să meargă până în Ştei”, a declarat antrenorul Adrian Damian, care crede în şansa echipei sale, chiar dacă adversara are mult mai multe goluri marcate şi mai mute meciuri jucate. „Este clar că întâlnim o echipă bună, cu jucători care au mult mai multe goluri marcate şi au mai multe meciuri susţinute decât noi. Avem o şansă de care vom încerca să profităm la maxim. Am încredere în cei cinci, şase jucători care au evoluat şi la echipa de seniori şi sper să facă diferenţa în partida de joi”.
Meciul tur dintre CS Barcău Nuşfalău şi FCM Baia Mare este programat joi, de la ora 17:30, pe Stadionul „Nicolae Mandel” din Nuşfalău, returul urmând să se dispute duminică, la Baia Mare. Înaintea partidei de joi, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal vor premia jucătorii şi antrenorii echipei din Nuşfalău, pentru câştigarea titlului de campioană judeţeană.
CS Barcău Nuşfalău a devenit pentru prima dată campioană judeţeană cu echipa de juniori A1 în urmă cu cinci sezoane, iar în urmă cu patru sezoane a evoluat în campionatul de juniori republicani.
Lotul echipei CS Barcău Nuşfalău: Alt Adam, Monde Kjaroslav – Paul Domocoş, Cristian Lontea, Budai Istvan, Radu Mate, Boldijar Attila, Bogdan Crişan, Alin Todoran, Daniel Gut, Boska Arnold, Terek Ionuţ, Raul Ghile, Lupo Dănuţ, Ionuţ Hosu, Bakai Tiberiu, Emil Oltean, Josza Szabolcs şi Kallai Viorel. Antrenor: Adrian Damian şi Ciprian Grecu

Leave a Comment