Nouă caserole cu mici au fost retrase de la comercializare de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor DSVSA Sălaj, de pe rafturile supermaketului Kaufland din Zalău, după ce s-a stabilit că erau contaminaţi cu salmonela. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Sălaj, Vasile Chindriş, în urma unui control efectuat în cursul săptămânii trecute de inspectorii instituţiei, ca urmare a unei alerte la nivel naţional privind comercializarea cărnii de mici infestată cu salmonela, în cel mai mare supermaket din municipiul Zalău, aceştia au depistat la vânzare, pe raft, nouă caserole provenite dintr-un lot contaminat. Conform evidenţelor, inspectorii sanitari veterinar au stabilit că în total au fost zece caserole cu mici contaminaţi din care una a fost vândută. „La raft au fost găsite nouă caserole, dar potrivit recepţiei, în total în unitatea respectivă au fost zece caserole de mici, din care una a fost vândută. Am retras toate caserolele găsite”, a precizat reprezentantul DSVSA Sălaj.
Potrivit mass-mediei centrale, carnea de mici infestată sau contaminată cu salmonela a fost livrată de o firmă din Piatra Neamţ la depozitul central Kaufland Ploieşti, de unde a fost distribuită în magazinele din ţară. În total este vorba despre 24 de judeţe, unde au ajuns la comercializare caserolele cu mici infestaţi.
Simptomele toxiinfecţiei alimentare cu salmonela
Intoxicaţia sau toxinfecţia alimentară cu salmonela este o infecţie bacteriană cauzată de o varietate de tipuri ale bacteriei. Alimentele obişnuite contaminate cu bacteria salmonela includ de obicei ouăle şi carnea. Cu toate acestea însă, potrivit specialiştilor, orice alimente pot fi infectate cu bacterii de salmonela în cazul în care acestea sunt manipulate de o persoană bolnavă care nu îşi spală mâinile sau în cazul în care alimentele intră în contactat cu alte produse deja contaminate. În urma toxiinfecţiei alimentare cu salmonela poate să apară iritaţia şi inflamaţia tractului digestiv, ceea ce determină dureri abdominale, greaţă, febră şi diaree. Intoxicaţia alimentară cu salmonela poate duce la agravarea stării de sănătate a unei persoane, implicând chiar şi deshidratarea, sindromul reiter sau artrita. De aceea este indicat ca persoanele care suspectează prezenţa salmonelei să se adreseze de urgenţă serviciului medical de urgenţă. Diagnosticarea şi tratamentul la timp pot diminua disconfortul provocat de boală şi pot să scadă riscul de complicaţii ajutând la prevenirea răspândirii alimentare cu salmonela.
Micii proveneau dintr-un lot CONTAMINAT,nu infestat cu Salmonella.Caserolele retrase poate nici nu erau contaminte.
mereti ma ca tiganii tata ziua mananca mici la kaufland si n-au nici pe dracu, ori poate au imunitate la salmonella…..mai stii