Pentru a patra oară, Tadici duce naţionala la Mondiale

Echipa naţională de handbal feminin a României va participa la finalul acestui an, pentru a 21-a oară, la un Campionat Mondial.

Cu Gheorghe Tadici pe bancă, secondat de Florin Pera, „tricolorele” au reuşit sâmbătă seară să învingă şi în manşa retur reprezentativa Slovaciei şi să obţină biletele pentru turneul final din Serbia (7 – 22 decembrie 2013).
După ce în partida tur, din Slovacia, România s-a impus cu 23 – 21, diferenţa înregistrată sâmbătă, la finalul partidei din Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea a fost de opt goluri, 30 – 22. Naţionala ţării noastre a controlat jocul de la un capăt la altul, iar selecţionerul Gheorghe Tadici şi-a permis să ruleze întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie.
„Este o calificare frumoasă, care te duce în lumea bună a handbalului mondial. Este foarte important să nu pierzi contactul cu aceste turnee finale de Campionat Mondial, pentru că rişti să pierzi teren. Au fost echipe ca Olanda, Slovacia, Cehia sau Polonia care au pierdut teren în urmă cu vreo şase, şapte ani şi nu au mai revenit. Polonia a revenit abia acum, făcând o surpriză în meciul cu Suedia, vicecampioana europeană din 2010. Olanda a produs surpriza acestor calificări, lăsând acasă Rusia.
Chiar dacă există „intelectuali” şi „filozofi” care spun că a fost o calificare facilă, eu spun că Slovacia nu este o echipă de neglijat. Recunosc că Slovacia nu a mai fost de mult timp la un turneu final şi mă bucur că a rămas acasă şi de această dată, fiindcă altfel ar fi însemnat să rămânem noi. S-a obţinut calificarea în faţa unei echipe care a avut 16 zile de pregătire în faţa noastră şi şase meciuri amicale în plus faţă de noi. Noi am avut o echipă schimbată în mare parte şi trebuie să ai curaj să faci acest lucru când e vorba de o calificare la un turneu final. Au fost opt debutante şi, exceptând-o pe Tănăsie, toate celelalte au evoluat, mai mult sau mai puţin. Fetele au intrat fără niciun fel de opoziţie în programul pe care l-am făcut şi au acceptat volum mare de pregătire. A fost o atmosferă bună, în condiţiile în care, aşa cum am mai spus, cele trei, patru „destabilizatoare” au lipsit”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici, care a calificat România pentru a patra oară la un Campionat Mondial.
Pentru România au marcat: Ţăcălie (11), Pintea (4), Nechita (4), Brădeanu (3), Buceschi (3), Chiper (2), Perianu (1), Agrigoroaie (1) şi Marin (1).
De menţionat că naţionala feminină de handbal a României este singura din lume care a participat la toate ediţiile din istoria Campionatului Mondial.

Leave a Comment