Un tânăr sălăjean şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă

Un tânăr, de 25 de ani, din localitatea sălăjeană Deja, comuna Sălăţig, şi-a pierdut viaţa la finele săptămânii trecute, după ce a căzut de pe o schelă din localitatea Băseşti, din judeţul Maramureş. Incidentul a avut loc vineri, 7 iunie. Tânărul a căzut de la înălţime în timp ce lucra pe o schelă. Acesta a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, în jurul orei 18,30. Medicii maramureşeni au făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă, resuscitându-l de câteva ori până să ajungă la spital.

Potrivit primarului comunei Sălăţig, Jozsef Molnar, tânărul nu a supravieţuit, decesul acestuia fiind declarat sâmbătă, 8 iunie, în jurul amiezii.
Sălăjeanul muncea pentru o firmă de construcţii din Şimleu Silvaniei, care avea contractată o lucrare în localitatea maramureşeană. Acesta făcea naveta zilnic din Deja, unde locuia cu mama sa. Potrivit edilului comunei Sălăţig, tânărul avea două surori mai mari, iar în urmă cu câţiva ani îşi pierduse tatăl. Cauzele accidentului, în urma căruia sălăjeanul şi-a pierdut viaţa, sunt necunoscute deocamdată, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş şi politiştii demarând o ancheta pentru a stabili exact circumstanţele în care s-a produs incidentul. Se pare că tânărul muncitor s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut în gol de la câţiva metri înălţime.

Leave a Comment