Numărul intoxicaţiilor cu ciuperci, în creştere

Opt sălăjeni, cu vârste cuprinse între 3 şi 60 de ani, au ajuns în weekend la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, prezentând simptome ale intoxicaţiei acute cu ciuperci. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Codruţa Puşcaş, o singură femeie, în vârstă de 56 de ani, din Meseşenii de Jos, a rămas, în prezent, internată. În perioada 31mai-1 iunie, şapte sălăjeni au ajuns la spital, după ce au consumat ciuperci.

 

26 de intoxicaţii într-o săptămână
În schimb, numărul sălăjenilor care au solicitat intervenţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj, în urma consumului de ciuperci, a crescut alarmant de la o săptămână la alta. În ultima săptămână, respectiv în intervalul 4-10 iunie, potrivit lui Liviu Varga, purtătorul de cuvânt al SJA Sălaj, au fost înregistrate 26 de astfel de solicitări.
Din cele 26 de cazuri, trei au fost copii, cu vârste între 2 şi 6 ani, majoritatea sălăjenilor care au prezentat simptome ale intoxicaţiei cu ciuperci având vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani. „Nu este o zonă anume a judeţului de unde s-au primit mai multe solicitări. Intervenţii ale ambulanţei, în urma consumului de ciuperci, au fost solicitate cam din toate localităţile sălăjene, mai puţine fiind din cele situate pe Valea Almaşului”, a explicat Liviu Varga.

Leave a Comment