Rapid Jibou este noua campioană judeţeană la fotbal

După o pauză de opt ani, Rapid Jibou a reuşit duminică să devină campioană judeţeană la fotbal.

Meciul decisiv, care avea să stabilească noua câştigătoare a Ligii a IV-a Sălaj, a avut loc duminică, pe Stadionul din Crasna, între Rapid Jibou şi CS Barcău Nuşfalău. Aflată la două puncte în spatele jibouanilor, echipa din Nuşfalău era obligată să câştige meciul de duminică, în timp ce pentru formaţia antrenată de Marius Muntean era bun şi un rezultat de egalitate.
Partida s-a încheiat cu scorul de 1 – 1, iar Rapid Jibou a rămas la două puncte distanţă de Nuşfalău, câştigând titlul de campioană judeţeană şi dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.
Debutul de meci i-a aparţinut Nuşfalăului, care a reuşit să deschidă scorul după 12 minute de joc, prin Orban Robert. Bucuria formaţiei antrenate de Adrian Damian avea să dureze doar trei minute, fiindcă Alexandru Turcu a transformat o lovitură de pedeapsă, după un henţ comis în careu de Robert Vegh. Rapid Jibou a  controlat jocul după marcarea golului egalizator, dar fără rezultat pe tabelă. În partea secundă, echipa mai periculoasă a fost Nuşfalăul, iar Kalai Geza a fost aproape de a înscrie golul victorie, pe final de meci.
„Am avut un parcurs destul de bun în acest sezon, iar în retur, când ne-am dat seama că putem să ne îndeplinim obiectivul (câştigarea Ligii a IV-a, n.r.), ne-am mobilizat şi mai mult. Meciul cu Nuşfalăul a fost echilibrat, dar s-a văzut că avem un plus de experienţă faţă de adversarii noştri. Tactica pe care am adoptat-o a dat roade, fiindcă noi ştiam de la început că ne avantajează şi un rezultat de egalitate”, a declarat antrenorul echipei Rapid Jibou, Marius Muntean.
În meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, formaţia de pe malul Someşului va întâlni campioana judeţului Alba, CSO Cugir. „Echipa adversă pare favorită, dar vom încerca să abordăm meciul cu maximă seriozitate şi să obţinem un rezultat favorabil. Ne dorim să promovăm în Liga a III-a, mai ales că, după meciul cu Nuşfalăul, domnul primar (Eugen Bălănean, n.r.) ne-a asigurat că vom avea sprijin din partea Primăriei Jibou”, a mai afirmat Muntean.
Partida de baraj dintre Rapid Jibou şi CSO Cugir este programată miercuri, 19 iunie, de la ora 17:30, pe Stadionul Municipal din Oradea.

Leave a Comment