Olimpicii sălăjeni au obţinut două premii la Bistriţa

Olimpicii sălăjeni şi-au mai trecut în palmares încă două premii naţionale. Lotul olimpic sălăjean s-a întors la finele săptămânii trecute de la etapa naţională a concursului „Lectura ca abilitate de viaţă” cu două premii, un premiu I şi unul III. Concursul s-a desfăşurat la Bistriţa, în perioada 7-9 iunie, şi a constat în susţinerea a două probe, una orală şi una scrisă, potrivit informaţiilor furnizate de Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Sălaj.

Proba orală a constat în prezentări pentru elevii claselor de gimnaziu şi în dezbateri pentru elevii claselor de liceu, pe teme legate de mesajul textelor selectate pentru proba scrisă şi de modalitatea în care acestea pot influenţa dezvoltarea personală a individului. Din Sălaj, au participat patru eleve, din care două au obţinut premii. Este vorba de Ioana Pop, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Silvania”, care a obţinut premiul I, şi Cristiana Petre, elevă la acelaşi liceu, în clasa a IX-a, care şi-a adjudecat premiul III. Cristiana Petre a obţinut, în acest an şcolar, cel de-al treilea premiu important, după premiul I, la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română, care a avut loc la Constanţa, şi premiul al III-lea, la Olimpiada Internaţională de Limbă, Cultură şi Spiritualitate românească, de la Oradea. Potrivit sursei citate, lotul a fost însoţit de profesoara Ioana Tuduce, de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

 

One Thought to “Olimpicii sălăjeni au obţinut două premii la Bistriţa”

  1. Mirel

    bravo, felicitari elevelor si doamnei profesoare. Doamna profesoara continuati tot asa cum va stim , cu multa daruire. Felicitari inca o data.

Leave a Comment