O nouă minivacanţă pentru bugetari

Angajaţii din sistemul public, şi nu numai, se vor bucura în curând de o nouă minivacanţă. De această dată însă este vorba despre minivacanţa de Rusalii, 23 şi 24 iunie, sărbătoare cu tradiţie creştină declarată şi în Codul Muncii sărbătoare legală.
Sărbătoarea Rusaliilor aduce şi anul acesta un weekend mai prelungit cu încă o zi. Potrivit Codului Muncii, în 2013, zilele libere nelucrătoare totalizează un număr de 14, în care sunt incluse prima şi a două zi de Rusalii, respectiv 23 şi 24 iunie, duminică şi luni. Zilele libere de care vor mai avea parte angajaţii în 2013 continuă cu joi – 15 august de Adormirea Maicii Domnului, sâmbătă – 30 noiembrie de Sfântul Andrei, duminică – 1decembrie Ziua Naţională a României, miercuri – 25 decembrie prim azi de Crăciun şi joi 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Excepţiile de la acordarea acestor zile libere angajaţilor se aplică doar în unităţile în care specificul activităţii unei companii nu poate fi întrerupt. În acest caz, angajaþii trebuie recompensaþi prin acordarea unei perioade de timp liber corespunzãtoare, în urmãtoarele 30 de zile sau prin acordarea unui spor de minim sută la sută din salariul de bazã pentru munca prestatã în zilele de sãrbãtoare legalã, potrivit prevederilor din Codul Muncii. În caz contrar, angajatorii pot fi amendaþi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

2 Thoughts to “O nouă minivacanţă pentru bugetari”

  1. Mirel

    Tu, p u l a ce titlu de articol este acesta , doar bugetarii au liber in aceste zile? tampoto, toti angajatii au liber atunci, nu vrei sa-i pupi undeva pe bugetari ?

  2. mos craciun

    ce va mai place ciocolata…………………
    numai de „cioace” sunteti buni.
    foarte bun articolul, meriti o demisie de onoare:)))

Leave a Comment