În magazinele din judeţ se vând produse lactate expirate

Zeci de kilograme de produse din lapte constând în caşcaval, brânză şi smântână au fost retrase de la comercializare de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj din cauza deficienţelor. Potrivit unor informaţii furnizate de Dorina Rednic, comisar şef adjunct al CJPC Sălaj, în cursul lunii mai, la nivel de judeţ s-a desfăşurat o acţiune tematică de control, dispusă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ANPC Bucureşti, de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea laptelui şi a produselor din lapte. Din cei 16 operatori economici verificaţi, au fost identificate o serie de abateri la şapte operatori. Astfel, inspectorii instituţiei au descoperit că în unele magazine din întreg judeţul, au fost expuse la comercializare produse care nu aveau inscripţionate principalele elemente de identificare şi caracterizare redactate în limba română, la caşcaval şi lapte – import Ungaria, şi de asemenea, au identificat la vânzare caşcaval, smântână şi frişcă cu termenul de valabilitate expirat. Conform aceleaşi surse, tot în cadrul controlului, inspectorii instituţiei au găsit la comercializare produse care nu se încadreazã în prevederile standardelor naţionale fiind vândute la raft sub o anumită demumire, care în realitate este un alt produs. Este vorba despre brânza Feta, în realitate fiind un alt produs care are în compoziţie şi ingrediente vegetale, „crema” sau „smântâna uşoară”, care conform ingredientelor declarate nu corespundea prevederilor legale, produsul nefiind exclusiv din lapte, având ca ingrediente şi grăsimi vegetale, ulei de palmier.
Pentru abaterile constatate, comisarii CJPC Sălaj au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de17.000 de lei şi au retras definitiv de la comercializare produsele cu termenul de valabilitate expirat.

3 Thoughts to “În magazinele din judeţ se vând produse lactate expirate”

  1. Dan O

    Vand cristale japoneze(kefir de apa)in orice cantitate,pret negociabil,Jibou, tel.0743713705,contact 08-21.

  2. Anonim

    bistos ca io amendat numai pe aia care trebuiau amendati

  3. io

    prin 2010 cand s-a schimbat directorul la protectia consum., au inceput controale la sange. pe o strada din zalau, 2, 3 abc-uri, 2,3 second-uri, crasme,etc. si dai cu control, daca nu au gasit nimic, au dat amenda de 300 ron, ca nu era nr protectiei consumatorului pe perete, cu toate ca era lipit pe geam, si cu toate ca le-a explicat vanzatoarea ca atunci terminase de zugravit. le-a aratat toate afisele, prafuite, cu scoci,dovada ca fusese lipite, galeti de lavabil…nu si nu amenda.intr-un abc de langa,au luat de pe raft 2 lazi de alimente expirate. nu le-au distrus, cum au iesit ei, alimentele au fost asezate pe raft, si nu au primit amenda. concluzia? o trageti voi

Leave a Comment