Liceul Sportiv „Avram Iancu” a obţinut locul I la concursul de educaţie rutieră

Elevii Liceului Sportiv „Avram Iancu” au câştigat etapa judeţeană a concursului naţional „Educaţie rutieră-educaţie pentru viaţă”, care s-a desfăşurat marţi, 4 iunie. La competiţia, care a avut loc la liceul zălăuan, au participat patru echipaje formate din elevi din clasele IV-VII şi IX-XI, de la Liceul Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Liceul Pedagogic „Gh. Şincai” Zalău şi Şcoala Generală Treznea.
Concurenţii au avut de susţinut două probe, una teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în completarea unui chestionar cu 20 de întrebări pe teme rutiere, iar proba practică a testat îndemânarea elevilor în poligon, prin parcurgerea cu bicicleta a unui traseu prevăzut cu indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni, intersecţii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, concursul a fost jurizat de doi poliţişti din cadrul Biroul Rutier Zalău, respectiv Florin Lupu, inspector şi Tiberiu Dan, agent principal şef. Inspector Lupu Florin şi Agent şef principal Dan Tiberiu.
Echipajele de elevi de la Liceul Sportiv „Avram Iancu”, din ciclul gimnazial şi liceal, clasate pe primul loc, vor participa la etapa naţională a concursului.

Leave a Comment