Alarmant! Numărul copiilor intoxicaţi cu ciuperci creşte de la o zi la alta

La aproximativ două zile după ce un bebeluş, de numai 11 luni, al unei familii din comuna Hida, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce părinţii l-au hrănit cu ciuperci, un alt copil, în vârstă de doar 2 ani, a fost transportat de urgenţă la spital, după ce a consumat ciuperci otrăvitoare.
Bebeluşul intoxicat cu ciuperci rămâne sub supraveghere medicală

Starea copilului, de numai 11 luni, din comuna sălăjeană Hida, care a fost internat la Clinica Pediatrie II din Cluj Napoca, după ce s-a intoxicat cu ciuperci, s-a îmbunătăţit, însă rămâne în continuare sub supraveghere medicală. Potrivit referentului social din cadrul primăriei Hida, băieţelul se află încă internat la clinica clujeană, împreună cu mama sa. „Marţi dimineaţa, am fost la locuinţa familiei. Tatăl copilului ne-a spus că a vorbit la Clinică, de unde i s-a spus că starea băiatului s-a îmbunătăţit, însă rămâne sub supravegherea medicilor”, a mai spus angajata Primăriei Hida.

În doar trei zile, al doilea copil a ajuns la Urgenţă, intoxicat cu ciuperci

Numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci a început să crească alarmant de la o săptămână la alta. În 2013, aproximativ 14 sălăjeni au ajuns la Urgenţă, prezentând simptomele de intoxicaţie acută cu ciuperci. La doar câteva zile după ce şapte sălăjeni, printre care şi un bebeluş de numai 11 luni, au ajuns la Urgenţă, intoxicate cu ciuperci, alte patru persoane au solicitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj. Potrivit lui Liviu Varga, purtătorul de cuvânt al SJA Sălaj, luni, 3 iunie, au fost înregistrate patru astfel de cazuri. Astfel, în cursul zilei amintite, a fost adus la Spitalul Judeţean un copil de doar 2 ani, din localitatea Stâna, care prezenta simptomele intoxicaţiei cu ciuperci. Tot luni, doi bărbaţi, unul de 36 de ani şi unul de 75 de ani, din Creaca, şi o femeie, în vârstă de 73 de ani, au fost transportate la Spital, în urma consumului de ciuperci.

Leave a Comment