Peste 500 de profesori sălăjeni au urmat cursuri de engleză


Proiectul destinat profesorilor nefilologi, intitulat „Dezvoltarea de competenţe-cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic din categoria nefilologi, în vederea creşterii accesibilităţii informaţiei şi dezvoltării strategiilor educaţionale proprii”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare din judeţele Braşov, respectiv Suceava, a ajuns la final. Anunţul a fost făcut de Rodica Costache, inspector de specialitate al ISJ Sălaj, în cadrul conferinţei de presă de marţi, 4 iunie. Potrivit inspectorului, conferinţa de final a proiectului, demarat în 2010, a avut loc în 25 mai, la Braşov.

Obiectivul general al proiectului a fost formarea şi dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză şi a celor digitale a personalului didactic (nefilologi) din sistemul educaţional preuniversitar din trei judeţe, pe baza unui program multiregional integrat de formare, în vederea creşterii capacităţii de a accesa şi integra în procesul didactic informaţii furnizate de parteneri externi, a creşterii capacităţii de comunicare interinstituţională şi a creerii premiselor colaborărilor interinstituţionale.
„Rezultatele obţinute ne îndreptăţesc să spunem că proiectul a fost unul de succes, care şi-a atins, chiar şi-a depăşit ţintele propuse”, a precizat Rodica Costache. Potrivit acesteia, 1.770 de cadre didactice din cele trei judeţe partenere au fost formate, din care peste 500 din Sălaj.

Leave a Comment