Doi şimleuani, medaliaţi la Campionatul Naţional de culturism

Sub egida Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, la finalul săptămânii trecute a avut loc la Slobozia Campionatul Naţional de culturism, fitness, bodyfitness şi bodybuilding clasic, rezervat copiilor, juniorilor şi categoriei masters.

Printre participanţi s-au numărat şi trei culturişti sălăjeni, şimleuanii Ioan Laslo şi Marius Ilieş, ambii de la CS Gold Gym Şimleu Silvaniei şi zălăuanul Liviu Unguruşan, de la CS Alfa Zalău.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Marius Ilieş, la categoria +90 de kilograme (40-49 de ani masters). În ciuda faptului că a fost la prima prezenţă la un Campionat Naţional, culturistul şimleuan a avut o prezentare foarte bună, în urma căreia a ocupat locul doi, fiind medaliat cu argint.
Pe podium a urcat şi Ioan Laslo, instructorul clubului Gold Gym. Acesta a concurat la categoria 80 de kilograme (40-49 de ani masters), fiind medaliat cu bronz la finalul probei.
„Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut de Marius Ilieş, având în vedere că pentru el a fost primul concurs oficial. Mă bucur că în anii următori voi avea un sportiv valoros la categoria masters şi îi doresc chiar să depăşească rezultatele pe care le-am obţinut eu în decursul anilor. În privinţa rezultatului meu, probabi,l dacă aş fi concurat la categoria 50 – 60 de ani aş fi fost medaliat cu argint şi puteam deveni, pentru a patra oară consecutiv, vicecampion naţional”, a declarat Ioan Laslo.
Culturistul zălăuan, Liviu Unguruşan, a concurat la categoria +80 de kilograme (50 – 60 de ani), clasându-se pe locul patru la finalul probei. „Părerea mea este că Liviu merita medalia de bronz, care i-a fost acordată unui sportiv localnic. Sunt dezamăgit şi de faptul că Agenţia Naţională Anti-Doping nu a efectuat nici în acest an controlul antidoping. Cred că dacă s-ar fi făcut controlul, cel puţin 4 – 5 sportivi nu ar fi intrat în concurs”, a mai spus, dezamăgit, Laslo.
Marele absent al Campionatului Naţional a fost Sorin Fritea, campionul absolut al României din anul 2012. Culturistul şimleuan nu a putut fi prezent la competiţia de la Slobozia din cauza unei accidentări.

Leave a Comment