ISU Sălaj va primi o nouă autospecială

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” (ISU) Sălaj urmează să primească o autospecială complexă pentru intervenţii, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Contractul de furnizare a autospecialelor, potrivit lui Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, a fost semnat la finele lunii trecute. Noua autospecială va avea în componenţă şi un modul de punct medical avansat, care va avea zece locuri. Conform explicaţiilor reprezentanţilor ISU Sălaj, acesta va putea fi amplasat în orice zonă a judeţului pentru a deservi persoane aflate în dificultate ca urmare a producerii unor situaţii de urgenţă, care au ca efect punerea în primejdie a vieţii a persoanelor.

Potrivit sursei citate, marţi, 28 mai, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” a fost semnat contractul de furnizare din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Primul lot de achiziţii are ca obiect achiziţionarea a şase autospeciale complexe pentru intervenţii, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, care vor fi distribuite celor şase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de Nord-Vest Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Valoarea totală a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 de lei, plus tva.
Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a” a fost semnat în 7 iunie 2012, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală a proiectului este de 10.108.356 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 7.988.862 de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.
În etapa următoare vor fi achiziţionate încă şase autospeciale de capacitate medie, câte una pentru fiecare judeţ, parte componenta a Regiunii de Nord-Vest.

Leave a Comment