Au fost premiaţi cei mai buni elevi la fizică

 

Colegiul Naţional „Silvania” a găzduit marţi, 4 iunie, începând cu ora 9, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Internaţional Preolimpic de Fizică. Concursul, ajuns la cea de a XVI-a ediţie, a constituit, de fapt, o ultimă confruntare, testare, a elevilor cu rezultate de excepţie în domeniul fizicii, premergător Etapei Internaţionale de Fizică care va avea loc la Copenhaga în perioada 1-7 iulie. La competiţia, găzduită de judeţul Sălaj, au participat 21 de elevi din România, Ungaria şi Moldova. Printre concurenţii participanţi la acest concurs s-a numărat şi sălăjeanul Ionuţ Pop, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

Liceenii au avut de susţinut două probe, una teoretică şi una experimentală, a câte cinci ore fiecare. La finalul competiţiei fiecare elev participant a primit câte o diplomă de participare, înmânată de inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea. De asemenea, directorul Colegiului Naţional „Silvania” a înmânat câte o diplomă de excelenţă atât profesorilor implicaţi în organizarea concursului, cât şi reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, prezenţi la festivitatea de premiere.
Lotul olimpic al României a obţinut trei premii, I, II şi III, prin elevii: Sebastian Dumitru, Dan Cristian Andronic şi Tudor Ciobanu. Aceleaşi rezultate au fost obţinute şi de loturile olimpice ale Ungariei şi Moldovei, în plus, liceanul Attila Szabo din Ungaria, şi-a adjudecat medalia de aur.
Loturile olimpice din cele trei ţări, în componenţa cărora intră primii cinci elevi clasaţi din fiecare ţară, vor participa în luna iulie la Copenhaga la etapa Internaţională a Olimpiadei de Fizică.

Leave a Comment