Handbalista zălăuană Ramona Farcău s-a transferat la Dunărea Brăila

După opt ani în care a evoluat pentru Silcotub Zalău şi alţi şapte în care a jucat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, extrema zălăuană a fost nevoită să se transfere la o echipă care nu va evolua în cupele europene

Printre jucătoarele la care clubul Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost nevoit să renunţe, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, se numără şi handbalista Ramona Farcău. Originară din Zalău, extrema dreaptă a evoluat timp de opt ani la Silcotub Zalău, învăţând tainele handbalului de performanţă sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Tadici. Cu Tadici pe bancă, Ramona Farcău a devenit campioană a României cu Silcotub Zalău, iar în 2005 a câştigat argintul mondial, avându-l ca antrenor la naţională tot pe tehnicianul zălăuan. Practic, lui Tadici i se datorează, în mare parte, şi transferul la Oltchim Râmnicu Vâlcea, imediat după rezultatul obţinut la Mondialele din Rusia.
După şapte ani petrecuţi la gruparea din Zăvoi, handbalista zălăuană s-a văzut nevoită să se transfere la un HC Dunărea Brăila, formaţie ce nu va evolua în cupele europene, în sezonu viitor. „A fost o perioadă frumoasă la Oltchim, şapte ani frumoşi, dar a venit timpul să încep un nou drum. Nu am niciun reproş la adresa celor de la Oltchim şi, dacă nu interveneau problemele financiare, probabil că aş mai fi rămas acolo. Acum însă, încep un nou drum, sper să fie de bun augur, împreună cu Dunărea Brăila”, a declarat, pentru Mediafax, Ramona Farcău.
În cei şapte ani petrecuţi la Oltchim, Farcău a obţinut şapte titluri de campioană cu clubul vâlcean, iar pe plan internaţional a câştigat Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi a jucat trei semifinale şi o finală de Liga Campionilor.

Leave a Comment