Se primesc banii pentru naveta elevilor

Ministerul Educaţiei a deblocat 50 de milioane de lei pentru decontarea transportului elevilor. Potrivit reprezentanţilor Ministerului, au fost identificate soluţii pentru suplimentarea fondului destinat plăţii transportului elevilor navetişti cu încă 20 de milioane de lei.

O primă tranşă, de 30 de milioane de lei, a fost deja virată în conturile inspectoratelor şcolare, urmând ca suma de 20 de milioane de lei să fie virată în scurt timp, conform anunţului făcut de oficialii din Educaţie.

În Sălaj, suma virată în conturile Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), până în prezent, este de 72.000 de lei, urmând ca în cursul acestei săptămâni să mai fie primită încă o tranşă, după cum susţin reprezentanţii ISJ Sălaj. Având în vedere că suma necesară pentru o singură lună este de aproximativ 426.000 de lei, Maria Bocşa, contabil şef în cadrul ISJ Sălaj, a explicat că banii destinaţi plăţii transportului elevilor navetişti vor fi împărţiti proporţional şcolilor din judeţ imediat după primirea următoarei tranşe de bani. „Banii primiţi acum sunt prea puţini. Nu putem plăti nici măcar un abonament întreg per elev. Sunt elevi care plătesc şi 200 de lei lunar pe abonament de transport. De asemenea, nu putem deconta doar pentru unii, iar altora să nu le dăm nimic”, a precizat contabilul şef.
De asemenea, potrivit reprezentanţilor ISJ Sălaj, Ministerul a solicitat inspectoratului situaţia sumelor restante la deconturile pentru navetă aferente anilor şcolari 2011-2012 şi 2012-2013.
În Sălaj, valoarea totală estimată a restanţelor pentru decontarea navetei se ridică la peste 2.800.000 de lei. Suma reprezintă contravaloarea abonamentelor achitate de copii pentru perioada septembrie 2012 -aprilie 2013.

Leave a Comment