Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău nu va reuşi să facă toate demersurile necesare pentru a elibera imobilul în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice până la finele acestei luni. Clădirea a fost retrocedată moştenitorului fostului proprietar, care, în parteneriat cu Petru Ciobanca, fondatorul Policlinicii Salvosan Ciobanca, şi-a propus să o transforme într-un centru socio-medical.
Cum omul de afaceri zălăuan a achitat Spitalului datoria de 130.000 de euro, reprezentând contravaloarea investiţiilor făcute de-a lungul timpului la clădire, autorităţile s-au văzut nevoite să găsească mai repede o alternativă. Cum amenajarea unui nou spaţiu implică nu doar timp, ci şi costuri importante, soluţia provizorie o reprezintă mutarea Secţiei Dermato-Venerice într-un spaţiu disponibil din cadrul unităţii medicale. Acesta se află în Policlinică, însă deocamdată este ocupat de Secţia Obstetrică-Ginecologie, mutată la rândul său pentru efectuarea lucrărilor de modernizare.
„Este un spaţiu cu 25 de paturi, unde se va muta Dermatologia, probabil în prima saptămână din iunie. Mai întâi trebuie ca Secţia Obstetrică-Ginecologie să revină în spaţiul său, apoi să executăm nişte lucrări de igienizare. Abia după ce facem asta, se va muta Dermatologia”, a explicat Laurenţiu Barna, managerul SJU Zalău.
Petru Ciobanca ne-a declarat că nu a impus niciun termen limită pentru eliberarea spaţiului de pe strada Corneliu Coposu: „Trăim cu toţii într-o comunitate şi înţelegem conjunctura. Tocmai de aceea dorim să găsim o formulă normală pentru rezolvarea situaţiei”.
Secţia Dermato-Venerice va ocupa locaţia din Policlinică pentru „o perioadă mai lungă”, după cum ţine să precizeze Barna. Şi asta pentru că autorităţile judeţene vor să ducă la bun sfârşit planurile de a realiza un spaţiu special destinat acestei secţii. „Secţia va fi mutată în cadrul Spitalului Judeţean, într-un spaţiu obţinut prin mansardarea clădirii unde funcţionează laboratorul. Deocamdată nu ştim la ce valoare se va ridica investiţia. În circa o săptămână vom avea proiectul şi urmează să obţinem avizele pentru mansardare”, a mai spus managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.
La începutul lunii aprilie, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, estima că suma ce va fi investită în mansardare o va depăşi pe cea primită de la noul proprietar al imobilului de pe strada Corneliu Coposu.
Secţia Dermato-Venerice are 18 angajaţi, din care patru sunt medici, şi 25 de paturi. În decursul unui an, circa 1.000 de pacienţi trec prin această secţie a Spitalului Judeţean.