Municipalitatea şi Uzina Electrică Zalău au depus, miercuri, 13 martie, la Tribunalul Sălaj, două solicitări în vederea obţinerii unei ordonanţe preşedinţiale, care să permită furnizorului de agent termic utilizarea tronsonului de 9,9 kilometri din proprietatea E-Star Budapesta.
Demersurile vin după ce reprezentanţii companiei maghiare au întrerupt, în cursul zilei de marţi, 12 martie, furnizarea căldurii în municipiul Zalău, nemulţumiţi de preţul prea mic oferit de Primărie pentru tronsonul dintre Kaufland şi cartierul Brădet.
“În solicitarea depusă de Uzina Electrică am invocat faptul că suntem păgubiţi, în condiţiile în care nu putem respecta contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică şi nici contractele pe care le avem cu consumatorii”, ne-a declarat Viorel Marian, directorul Uzinei Electrice.
La rândul lor, autorităţile au reclamat în solicitarea lor că tronsonul deserveşte un serviciu public şi că o persoană juridică nu poate decide când să fie întreruptă furnizarea căldurii către abonaţi, a precizat primarul Radu Căpîlnaşiu. “Vineri ni se va comunica dacă am obţinut sau nu ordonanţa preşedinţială”, a mai spus edilul.
Sistarea furnizării agentului termic în unităţile de învăţământ şi către cei aproape 200 de abonaţi casnici pune în pericol reţeaua supraterană. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât pentru perioada următoare au fost anunţate temperaturi foarte scăzute.
“Se anunţă un val de frig, care pune în pericol instalaţiile, în special pe cele supraterane, dat fiind faptul că nu am golit circuitele de apă. Ca urmare, există riscul ca instalaţiile să îngheţe şi să crape”, s-a arătat îngrijorat directorul UE Zalău. Potrivit acestuia, sezonul de încălzire durează până în 15 aprilie ori până când temperaturile medii nocturne depăşesc 10 grade, pentru trei zile succesiv.Cu toate acestea, începând de marţi, 12 martie, de la ora 12, peste 10.000 de copii din şcolile şi grădiniţele Zalăului rabdă de frig în sălile de clasă. Lor li se adaugă 200 de consumatori casnici şi angajaţii din 45 de instituţii publice şi societăţi comerciale.
Iată unde ne-au adus lozincile unora din anii `90, „Privatizare totală, imediată şi necondiţionată”, „Statul este un prost gestinar”, etc, etc.
Oare unde sunt acesti curlingăi de capitalism.
Să iasă în faţă, să-i scuipăm între ochi.
Acum elevii dârdăie de frig în şcoli, după ce comuniştii au moflăit ani de zile noroiul din Valea Miţei, pentru a construi CET-ul !
D-le Capilnasiu asta inseamna ca am avut juristi buni care au girat contractul cu ungurii? Pe viitor veti fi mai atenti cu aceasta categorie de oameni sint convins.
Te-ai bagat in rahat Capalnasiule acum n-ai decat sa te descurci.Trebuia sa renunti la CET demult. Dar era o vaca buna de muls.
propunere D-le CAPILNASIU pentru respectul cu care s-au achitat de contractul privind energia termica propun ca de zilele cetatii sa nu mai colaborati cu garda medievala si in locul lor aveti posibilitatea sa folositi militari din garniziana ZALAU armura se poate imprumuta mai ieft