Zi cu ghinion în trafic! Cinci şoferi sălăjeni s-au ales cu dosare penale

Cinci conducători auto sălăjeni au avut parte de un început de săptămână cât de poate de prost, după ce au fost traşi pe dreapta de poliţiştii rutieri. Pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penale, trei dintre aceştia fiind depistaţi conducând maşini având autorizaţia de circulaţie expirată. Pe deasupra, aceştia au rămas şi fără permisele auto, documentele fiind reţinute de oamenii legii.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în data de 25 februarie, în acţiunile desfăşurate de poliţişti pe drumurile din judeţ, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul circulaţiei.
Unul dintre conducătorii auto cercetaţi penal este Gheorghe B., de 33 de ani, din Gîlgău, care a fost prins de poliţişti conducând prin sat un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu numărul de înmatriculare al cărui autorizaţie de circulaţie expirase anul trecut. În aceeaşi zi, poliţiştii l-au identificat în trafic, în localitatea Bîrsău Mare, pe Iacob B., de 26 de ani, din Fodora, conducând un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu al cărui autorizaţie de circulaţie expirase în data de 19 ianuarie 2013.
Şi Liviu I., de 36 de ani, din Someş Odorhei, a fost prins de oamenii legii conducând pe drumul din sat un autoturism cu data valabilităţii numărului de înmatriculare provizoriu depăşită.
Pe numele celor trei şoferi menţionaţi poliţiştii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile public a unui autovehicul neînmatriculat.
Alţi doi şoferi sunt cercetaţi penal pentru infracţiunile constatate luni de oamenii legii. Unul este Marius M., de 31 de ani, din Cuceu, oprit în trafic de poliţiştii jibouani. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 0,97 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Celălalt şofer, F. Csaba, de 43 de ani, din Camăr, a fost prins fără permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. În cauză s-au întocmit atele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere nu corespunde categoriei din care face autovehiculul condus.

Leave a Comment