Fără carne de cal în magazinele din Sălaj

Sălajul nu se numără printre judeţele unde a ajuns carnea de cal, etichetată ca fiind de vită, asigură directorul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, Mircea Martin. “Controalele efectuate de inspectorii sanitar-veterinari la agenţii economici au indicat că nu există probleme. Sălajul nu are abatoare pentru sacrificarea cabalinelor. Am verificat unităţile de procesare a cărnii, luând în discuţie anii 2012 şi 2013, însă nu am găsit nereguli”, a declarat Mircea Martin.
Potrivit sursei citate, carnea de cal este inclusă mai ales în preparate din carne, fiind comercializată mai puţin de sine stătător în galantare. “Dacă nu se foloseşte în compoziţia preparatelor din carne, carnea de cal are alt miros şi alt gust, mai dulceag, decât al cărnii de vită, iar oamenii îşi dau repede seama de diferenţă. Totuşi, să nu uităm că şi în Europa sunt state unde se consumă carnea de cal. Chiar şi în România există persoane care consumă acest tip de carne, care este comestibilă”, a spus directorul DSVSA Sălaj.
Alerta privind comercializarea cărnii de cal a apărut în România după ce în mai multe judeţe au fost depistaţi de autorităţi agenţi economici care nu doar că vindeau carne de cal expirată, dar îi şi modificaseră eticheta, informând fals cumpărătorii că achiziţionează, de fapt, carne de vită.

3 Thoughts to “Fără carne de cal în magazinele din Sălaj”

  1. CIOCIAN

    Mircea Martin, o sa intrii in istorie cu un judet la care ai inchis toate abatoarele!
    Masura este buna, de ce sa ai probleme de supraveghere, raspundere,… mai bine sa le inchizi!
    NU UITA CA NU MAI AVETI OBIECTUL MUNCII!
    VINE TAVALUGUL REDUCERILOR, CE FACETI VOI SUTE DE MEDICI VETERINARI DACA NU AVETI ANIMALE SI ABATOARE?

  2. Anonim

    In aceasta iarna toti porcii au fost taiati la abator? Vitei sunt de asemenea sacrificati numai la abator? Tot asa sunt taiati si caii din fudeti, si tot asa vor fi sacrificati toti miei judetului ! Numai la abator !

  3. Anonim

    siciliana din SIMLEU functioneaza

Leave a Comment