Lucrările privind realizarea unei hale agro-alimentare moderne în Zalău vor fi reluate odată cu primăvara. Şantierul a fost închis în 10 decembrie, din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile, însă echipele de muncitori vor relua lucrul în curând, promit autorităţile locale municipale.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan, a declarat că sunt în faza finală lucrările de terasamante şi de infrastructură, fiind încheiată turnarea rampelor de acces în parcarea subterană. „De asemenea, s-a pregătit turnarea pasajului pietonal de trecere dinspre strada Simion Oros spre strada Unirii – cofrare şi armare, şi urmează să se lucreze în continuare la uzinarea şi montarea grinzilor metalice secundare, în vederea pregătirii închiderilor perimetrale cu panouri sandwich”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, un alt pas de care echipele de muncitori se vor ocupa va presupune montarea tablei cutate la planşeul peste parter.
Spaţii distincte pentru comercianţi
Obiectivul de investiţii „Complex agro-alimentar în zona centrală a Municipiului Zalău” constă în realizarea unei clădiri cu parcare la subsol (50 de locuri, n.r.), cu parter şi etaj. Vor fi create spaţii comerciale pentru legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, ouă, miere şi alte produse apicole, produse conservate, produse de panificaţie şi patiserie, flori, seminţe, material săditor, cereale, precum şi unele articole de uz gospodăresc. Construcţia va avea o arie construită desfăşurată de 4.855 de metri pătraţi.
Proiectul derulat de municipalitate este unul major, a cărui valoare este peste 12,27 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2011, Primăria Zalău semnând în acest sens un acord cadru pe 4 ani cu constructorul – asocierea SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, SC Consinit SRL Zalău şi SC Ianus SRL Zalău.
Modernizări de ansamblu
Realizarea unei noi hale agroalimentare face parte din strategia de modernizare a zonei centrale a Zalăului, strategie care mai cuprinde reabilitarea Clădirii Transilvania cu finanţare europeană şi fonduri de la bugetul local, reabilitarea clădirii primăriei, cu fonduri de la Ministerul Culturii şi modernizarea Parcului Central, cu fonduri europene. Tot în planurile referitoare la zona centrală este inclus concursul de soluţii pentru modernizarea Pieţei 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) şi transformarea străzii Unirii în stradă pietonală.