Comuna Camăr vrea să se promoveze turistic cu bani europeni

Autorităţile locale din Camăr aşteaptă să primească avizul pentru Proiectul Tehnic aferent investiţiei de 176.000 de euro care va aduce comunei un Centru de informare şi marketing turistic. „Am înaintat anul trecut Proiectul Tehnic la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Satu Mare, pentru avizare. Sperăm să primim avizul curând”, a declarat primarul Szabo Levente.
Potrivit acestuia, deşi până la organizarea licitaţiei în vederea desemnării constructorului şi începerea propriu-zisă a lucrărilor mai sunt câţiva paşi de făcut, se doreşte ca şantierul să fie deschis în cel mai scurt timp posibil.
Pentru ridicarea Centrului respectiv în Camăr, autorităţile locale au obţinut o finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Măsura 313. Locaţia stabilită pentru Centrul de informare şi marketing turistic se află lângă Drumul Comunal 101.
Prin investiţia respectivă, administraţia locală urmăreşte dezvoltarea turismului în zonă şi atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori, întrucât deşi este printre cele mai mici comune din judeţ, comuna Camăr aparţine Dealurilor Sălajului, a căror înălţime este de 300 – 350 de metri. Împrejurimile cu văi largi şi păduri de fag, vii şi păşuni oferă privelişti deosebite celor pasionaţi de natură. În plus, în centrul localităţii Camăr se găseşte Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, considerată monument de patrimoniu naţional, iar din Camăr până la Băile Termale din Balc, judeţul Bihor, nu sunt decât 6 kilometri.

3 Thoughts to “Comuna Camăr vrea să se promoveze turistic cu bani europeni”

  1. Anonim

    Succes Camarului….

  2. Anonim

    Totusi,imaginea cu biserica este inaite de renovare

  3. Anonim

    Totusi,imaginea cu biserica este inaite de renovare

Leave a Comment