Evadare din cotidian, la Complexul Turist Şuior

Complexul Turist Şuior este situat în mijlocul unui peisaj natural mirific, la poalele munţilor Gutâi, la numai 18 kilometri de Baia Mare. Cu cele două atracţii ale sale, “Şuior Bază” şi “Şuior Cota 1.000”, legate de pârtia de schi, Complexul Turist Şuior constituie o alegere perfectă pentru toţi cei care doresc un moment de relaxare, de linişte, de evadare din cotidian.

Şuiorul este prin excelenţă o staţiune montană dedicată sporturilor de iarnă. Aici există 3.600 de metri de pârtie de dificultate medie. Instalaţia de producere a zăpăzii artificiale în lungime de 3.600 de metri, alături de instalaţia de nocturnă ce se întinde pe 1.500 de metri sunt printre cele mai lungi şi mai moderne din ţară în acest moment şi întregesc seria facilităţilor oferite schiorilor.

Telescaunul, aflat la numai 50 de metri de terasa complexului, are o capacitate de 1.200 de persoane/oră şi este dotat cu sistem de bază de TAG-uri ce aduce un spor de confort şi rapiditate pentru schiori. Iubitorilor sporturilor de iarnă au la dispoziţie un centru modern de închiriere a echipamentelor de schi sau snowboard, dotat cu peste 200 de echipamente, pentru toate vârstele. Nici cei mici nu au fost neglijaţi, pentru aceştia fiind amenajată o pârtie de 100 de metri, dotată cu baby-schi.

Pentru cei care nu vor, nu ştiu sau nu pot să schieze, la Complexul Turist Şuior există o pistă de tubing de 100 de metri, amplasată la Cota 1.000.

Pârtiile de schi se deschid în 14 decembrie.

Leave a Comment