Lucian Bode: „Guvernarea USL a aruncat România în cap!”

Candidaţii ARD la Camera Deputaţilor în colegiile Şimleu Silvaniei şi Jibou, deputatul Lucian Bode şi Romeo Benc, au arătat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernarea Ponta a adus România în pragul dezastrului economic. Nu au lipsit, desigur, câteva comentarii acide la adresa unor contracandidaţi ai ARD.

Dezastru în economie
Preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, candidat pentru un nou fotoliu de deputat în colegiul Şimleu Silvaniei, a afirmat, marţi, că Victor Ponta şi USL distrug pas cu pas economia României. „Dacă România nu ar fi fost deloc guvernată în ultimele 7 luni, economia ar fi fost într-o stare mai bună. După 7 luni de incompetenţă şi inconştienţă criminală marca USL, toate datele economice sunt negative, sunt în cădere. Vorbim aici de cifre, dar cifrele se traduc în lovituri aplicate fiecărei familii din România, asupra veniturilor şi nivelului de trai”, a spus liderul PDL.
Lucian Bode a pus la dispoziţia presei date statistice, care vin să argumenteze faptul potrivit căruia, în urma bilanţului celor şapte luni de guvernare Ponta, economia României este în scădere. „Toţi indicatorii economici sunt în scădere gravă faţă de nivelul lăsat în luna mai de către Guvernul Ungureanu: producţia industrială este la minus 4 la sută, iar industria prelucrătoare înregistrează o scădere de minus 5 la sută; construcţiile sunt la minus 6 la sută, după ce în mai 2012 erau la plus 19 la sută; transporturile şi comunicaţiile sunt la minus 3,5 la sută, după ce în mai erau la plus 2,1 la sută; exporturile sunt la minus 9 la ută, domeniu care în luna mai e fost de plus 3,8 la sută; energia electrică şi termică a ajuns de la plus 10,5 la sută la doar 0,4 l asută – o scădere de peste 10 procente”, a arătat deputatul.

„Luna cadourilor” lui Ponta
În opinia lui Lucian Bode, nu mai puţin importante sunt creşterile de preţuri înregistrate la principalele produse care se regăsesc, zilnic, în consumul familiei. „Faţă de luna mai 2012, în septembrie, preţurile la legume au crescut cu 16 la sută. În aceeaşi perioadă a anului în curs, preţurile la fructe au crescut cu 17 la sută, la ouă cu 14 la sută, ulei – 7 la sută, energie termică – 19 la sută, salubritate – 12 la sută şi combustibili 8 la sută. Iar dacă luăm în calcul faptul că suntem doar la începutul iernii, sunt şanse foarte mari ca Guvernul Ponta să ne ofere în Luna cadourilor imediat după alegerile din 9 decembrie, alte creşteri importante de preţuri la produse, şi nu numai, fapt care va avea repercusiuni de neimaginat pentru fiecare dintre noi”, a subliniat candidatul ARD în colegiul Şimleu Silvaniei. Acesta a mai ţinut să atragă atenţia asupra faptului că Victor Ponta şi USL nu ştiu, nu vor şi nu pot să se ocupe de economia României: „Suntem datori să luăm în serios problemele economice ale României. Doamnelor şi domnilor, din păcate, asistăm la începutul dezastrului economiei româneşti sub Guvernul Ponta. Nu lăsaţi tăvălugul pornit de acest Guvern incompetent să se transforme în dezastrul acestei ţări!”.

Jiboul iese din anonimat
Potrivit candidatului ARD, Romeo Benc, Jiboul este de departe cel mai „acid” colegiu din Sălaj. „Iar acest lucru nu ni se datorează nouă, ci unor oameni care se situează la limita bunului simţ”, a spus Benc, făcând trimitere la ultimele evenimente electorale din oraşul amintit. „După cum ştiţi, în Jibou au apărut mesh-uri şi bannere electorale pe blocuri, puse de către cei de la PP-DD, şi prin care mint populaţia. Din păcate, aceste mizerii apărute în Jibou sunt aruncate în spatele nostru, al celor de la ARD. Mai mult, candidatul PP-DD, Dumitru Rus, se jură că nu el le-a produs, chiar dacă sunt dovezi în sensul acesta. Lumea ştie deja că Mitică Rus este un om fără scrupule, iar banii lui nu ţin loc de omenie”, a spus candidatul ARD la Camera Deputaţilor în colegiul Jibou, care a ţinut să mai spună în final că jibouanii „nu vor să mai înghită mizeriile lui Rus şi-ale PP-DD”.

10 Thoughts to “Lucian Bode: „Guvernarea USL a aruncat România în cap!””

  1. Ion

    Cretinelul
    8 FEBRUARIE 2012 17:01
    7
    CATEGORII Academia de cretini TAGURI bode taxe, lucian bode, ministrul economiei, OPSPI

    Să vă dau o veste bună: a fost identificat noul jolly-jocker al guvernării pedeliste! Numele lui este Lucian Bode şi, foarte probabil, de mîine va ocupa în mod oficial scaunul de ministru al Economiei. Pentru postacii portocalii, în special pentru Androidul cu Şobolani, vreau să precizez că nu e vorba de economia de 100 de lei pe care părinţii mei au realizat-o la ultima pensie, ca să-mi facă – săracii de ei – o bucurie, după foarte mulţi ani. Nu, e vorba de economia României. De soarta şi viitorul ei.

    Ţineţi minte acest nume: Lucian Bode. Căci ne vom mai întîlni cu el, vă asigur. Probabil că n-aţi remarcat mai devreme, la televizor, interviul cu Lucian Bode. Tipul tocmai ieşise de la audierile parlamentare. Părea fericit. Deşi nu era tocmai fericit. Era mai degrabă pişat pe el. Şi-n acelaşi timp mândru că-l vede mămica lui la televizor, vă spun eu sigur.

    Scenă absolut năucitoare: un jurnalist îl întreabă despre primele măsuri pe care le are în vedere ca nou ministru al Economiei. Lucian zîmbeşte forţat şi-ncepe să spună ceva de reducerea taxelor. Jurnalistul îl întrerupe: Probabil că ştiţi că nu aveţi atribuţiuni în acest sens. Pentru asta există ministerul de finanţe. Lucian, ferm şi-ncontinuare zîmbitor: Da… În parteneriat cu Ministerul de Finanţe.

    Absolut incredibil. Omul ăsta habar n-are pe ce lume e. Şi cum dracului de i s-a întîmplat tocmai lui minunea asta. Sunt absolut convins că dacă l-ar fi întrebat cineva de OPSPI, Lucică ar fi început să rîdă încurcat: “Opis … ce?”

  2. Ion

    Caligula imperator,
    Si-a numit calul senator
    Ungureanu mai sinistru
    Si-a numit bo(u)de ministru.

  3. adeliba

    Hai Mocanu! Hai Victoria! Hai Dan Diaconescu!

  4. Anonim

    Voi v-ati gasit sa criticati???

  5. Anonim

    Se pare ca Bode o sa castige colegiul.A AVUT CONTRACANDIDATI SLABI- Mocanu si Oros .Acuma omu nu-i stralucit dar cu asa contracandidati nu-i de mirare ca o sa fie deputat in continuare .Macar omul are bun-simt.

    1. john

      cand spui bun simt la ce te referi? ca si-a angajat fratele la Vama si nu in alta parte?

      1. Anonim

        nu. ma refer ca ia mita de la altii pt lucrari de tot felul

  6. anonim

    Ce moaca de milog are Benc…..ha ha ha

  7. manole

    Guvernarea USL comunista a aruncat Romania in cur.

  8. FONDURI NERAMBURSABILE UE

    2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Leave a Comment