Primăriile din Sălaj nu participă la protestul sindical de marţi

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici SNFP, împreună cu celelalte organizații sindicale competente în reprezentarea sindicală a personalului din administrația publică locală, precum Sed Lex- locale, Pro Lex, Forța Legii și altele, vor protesta marți, 30 mai 2017, prin încetarea activității și prin organizarea unui miting în fața sediului Camerei Deputaților din Bucureşti.

Motivele protestului sunt lipsa grilei de salarizare pentru administrația publică locală şi sfidarea prevederilor deciziei Curții Constituționale nr. 794/2016.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, reunește funcționari publici și personal contractual din administrația publică centrală și locală.

Cu toate acestea, funţionarii din Primăria Zalău şi cei din primăriile din judeţ, afiliate la SNFP, nu au plecat seara trecută spre Bucureşti, pentru a participa la mitingul de astăzi din faţa Camerei Deputaţilor şi nici vor înceta activitatea în primării pe parcursul zilei de marţi. Nu vom întrerupe activitatea marţi şi nici nu am plecat la Bucureşti. Aşteptăm deciziile ce vor fi luate după miting, scopul nostru este să reuşim să facem ca cerinţele noastre să fie adoptate prin lege, la Camera Deputaţilor, fără să mai întrerupem activitatea în primării. Dorim ca sindicatele să nu mai poată fi date la o parte atunci când se stabilesc creșteri sau tăieri de salarii, nu este normal. Acolo unde există un sindicat, acesta trebuie să fie prezent atunci când se iau astfel de măsuri cruciale pentru angajați, reprezentanții salariaților trebuie să participe la luarea unor astfel de decizii. Dacă legea va fi adoptată şi sindicatele vor putea participa, prin reprezentanţi, la negocierile salariale, sau sporuri, pe lângă celelalte solicitări pe care le avem, atunci noi considerăm că scopul nostru a fost atins. Prin urmare, evităm de această dată să întrerupem lucrul”,  a spus Laurenţiu Ghiuruţan, liderul sindical din Primăria Zalău.

 

 

 

Leave a Comment