Consilierii judeţeni reuniţi, vineri, 14 aprilie, în şedinţă extraordinară, au votat alocarea sumei de 16.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru plata serviciilor de avocatură pe durata procesului în care peste 100 de salariaţi ai instituţiei cer majorarea salariilor.
De la şedinţa a fost convocată la propunerea consilierului liberal Radu Căpîlnaşiu, marii absenţi au fost tocmai PNL-iştii, din cei 10, la vot fiind prezenţi doar şase.
După cum a precizat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, în prezent, pe rolul Tribunalului Sălaj se află nouă dosare ce au ca obiect litigii privind funcţionarii publici, respectiv drepturi băneşti în cazul personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al instituţiei, precum şi două dosare pentru persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică. În vederea încheierii contractului de servicii juridice, s-au solicitat trei oferte de la trei cabinete de avocatură, pentru selectarea celei mai convenabile variante. Până la termenul stabilit, s-au depus două oferte, care datorită modului în care au fost prezentate nu pot fi comparate, fiind necesară solicitarea de clarificări. „Având în vedere imposibilitatea comparării ofertelor, datorită modului în care acestea au fost prezentate, pe baza răspunsului la clarificări se va putea încheia contractul de asistenţă juridica în măsura în care acestea permit compararea ofertelor sau va fi demarată o nouă procedură de solicitare de ofertă”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.
Din aceste considerente, a fost propusă suma de 16.000 de lei, valoare la care au fost estimate cheltuielile ce vor fi angajate prin contractarea serviciilor juridice. „Această sumă reprezintă contravaloarea maximă a serviciilor juridice pentru ambele faze procesuale în cele 11 dosare aflate pe rolul instanţei de judecată”, mai precizeză sursa citată.
Reamintim că, pornind de la o decizie a Curţii Constituţionale din luna decembrie a anului trecut, lucrătorii din CJ Sălaj au dat în judecată instituţia pentru a o obliga să le dea salarii la fel de mari precum ale colegilor din alte judeţe. Întrucât printre reclamanţi se numără şi juriştii instituţiei, CJ Sălaj a fost pus în situaţia de a-şi anhaja avocaţi care să îl reprezinte în instanţă.
De ce nu intra in istanta juristii de la prefectura, ca tot nu au ce lucra. Nu s-ar arunca pe apa sambetei banii publici.
Pentru ce mai platiti consilieri juridici? Oriunde, in orice institutie, consilierul juridic este cel care reprezintain Instranta in orice problema, ca doar nu dau pe dinafara de atata munca si dosare…
pentru ce sa platim din banii NOSTRI 160 de milioane vechi, in cel mai bun caz? Poate ar fi cazul sa se sesizeze un organ competent, altfel, armatele de juristi din institutii, directii juridice birouri si birouase nu si mai au niciun rost daca atunci cand o data la 10 ani e un proces angajam case de avocatura.
Bai ignoranți lor voi comentați fara să citiți, și juriștii angajați sunt parte în proces cum sa apere partea adversă!