Zvonoteca

# Ecourile asa-zis mitingului anti-avort au ajuns până în ţările în care mulţi zălăuani locuiesc de ani buni, departe de casă, având ocazia nu doar să trăiască în oraşe civilizate şi la un standard superior ci să facă şi diferenţa între felul în care instituţiile îii reprezintă pe oamenii din comunitate, faţă de ceea ce se întâmplă acasă. Aceştia ne-au contactat, stupefiaţi, şi ne-au rugat să le transmitem autorităţilor care s-au erijat în reprezentanţii comunităţii ŞI la acest capitol, că primarii din alte oraşe europene nu confundă termenii de toleranţă, echidistanţă şi nepărtinire cu cel de “implicare” ori “susţinere activă a conceptelor bisericeşti”. De băgat la cap, pentru că ne facem de mândra minune în faţa lumii cu astfel de manifestări care au girul, inclusiv fizic şi vocal, al celor care au fost aleşi să conducă nu doar o anumită categorie de persoane (care oricum s-a dovedit, prin numărul redus de participanţi, una minoritară) ci întreaga comunitate, indifferent de alegerile pe care oamenii le iau pentru existenţa lor. Aloo, primăriile sălăjene cu musca pe căciulă, se aude?

# Oricât de mult te-ai screme să prinzi un loc liber în zona spitalului de pe deal, în special în orele dimineții, practic, nu ai nicio șansă. Teoretic, însă, poți face rost de un colțișor în care să-ți răstorni mașina, însă, normal, contra cost. Și anume, se pare că unii lucrători de prin zonă și-au făcut prostul obicei să profite de pe urma oamenilor disperați, așa că dau și ei o mânuță de ajutor, dacă le pui între degete câțiva lei, acolo, care să le acopere ochii dacă parchezi mașina pe trotuare, spații verzi sau pe rampe pentru persoane cu dizabilități. Înainte de a-i trage pe de urechi, conducerea spitalului ar trebui mai degrabă să caute soluții pentru toată lumea, inclusiv pentru unii medici care se trezesc că sunt chemați de urgență la job și trebuie să pună bolnavul pe așteptare, tocmai pentru că nu au unde să-și lase mijlocul de transport.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    De rasul Europei cu mitingul asta wannabe. Ferească bunul Dumnezeu de asemenea mentalitati, mai ales in vârfurile comunitatilor! Epoca de Piatra.

Leave a Comment