Lucrul cel mai dificil atunci când stabilești bugetul familiei este să îți dai seama cum ar trebui să-l împarți. Orice sumă de bani depinde de mai mulți factori cum ar fi țara în care trăiești, numărul de copii pe care îi ai în întreținere sau starea de sănătate. Dacă nu ai copii, probabil vei cheltui mai mult pe haine și diferite distracții. Însă dacă ești o mană cu trei copii, prioritățile se schimbă. Dacă ai un credit sau un împrumut rapid, bugetul va fi mai mic pentru lucrurile importante pentru tine.
Studiile au arătat că familiile cu un venit mai mic cheltuie o sumă mai mare pe mâncare în timp ce familiile care câștigă mai mult au tendința să își stabilească alte priorități. Un lucru important trebuie știut. Cheltuielile depind de cât de mare este venitul unei familii. Costurile depind de cât de mare este o familie. Costurile, de asemenea, depind de locația în care te afli sau îți desfășori activitatea.
Astfel, poți propune familiei un buget simplu care este bazat pe anumite proporții pe care trebuie să le respecți lunar. O proporție de 50 % din venit trebuie alocat la întreținerea casei, mâncare, utilități și transport. 30 % din venit trebuie cheltuit pe diferite nevoi și distracții în timp ce 20 % din venit trebuie alocat datoriilor și economiilor pentru viitor.
Cu alte cuvinte, cea mai mare problemă este faptul că proporțiile bugetului unei familii nu este la fel pentru fiecare venit, mai ales dacă este vorba despre un venit mic. Soluția se poate găsi pe hârtie, însă este foarte dificil în practică. O soluție este să se reducă suma de bani pe care o familie o cheltuie pe energie, mâncare și alte utilități. Însă această soluție nu este viabilă pe termen lung.
Dacă ești în dificultate, îți poți vinde mașina cea nouă și să îți cumperi un model mai vechi și astfel, economisești bani pentru buget. În realitate, acesta este un pas important pe care oamenii și-l asumă. Bugetul nu se aplică la fel pentru fiecare familie. Este important să urmărești unde se duce fiecare bănuț lunar. Dacă creezi un buget fără să urmărești cheltuielile, nu vei ști unde te afli pe lista de cheltuieli în fiecare lună. Dacă urmărești cheltuielile pe care familia le face în fiecare lună, nu vei cheltui mai mult decât ți-ai propus.
Orice metodă ai aplica pentru a menține proporțiile bugetului, este vital pentru succesul bugetului tău să îți analizezi cheltuielile și fiecare categorie din buget pentru a vedea dacă sunt schimbări ce contribuie la situația financiară a familiei. A învăța sa îți proporționezi bugetul familiei va miximiza succesul situației tale financiare. Planifică-ți bugetul pentru a fi sigur că îți vei atinge visurile și scopurile financiare. O cale spre succes este să știi unde se duc banii tăi în fiecare lună. A crea un buget și a urmări cheltuielile lunare îți dau libertatea de a planifica finanțele familiei tale. Nu apela la un împrumut sau la un credit fără adeverință de venit pentru că se obține ușor, ideal este să economisești în schimb.
Serios!Daca nu era acest articol nici nu stiam sa -mi impart venitul! Sa aiba oamenii salarii si pensii decente si cred ca fiecare stie care-i sunt prioritatile.