Elevii din Vîrşolţ, parteneri într-un proiect european

15 elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Vîrșolț s-au înscris, mândri de reușita lor din anul anterior, la încă o ediție a proiectului european “Porți secuiești –porți verzi”. În vara anului trecut, ca urmare a clasării pe locul întâi, elevii au avut posibilitatea de a petrece o vacanță în Croația, pe malul Mării Adriatice.
Tema principală din acest an a proiectului este “Auto-gospodărire în familie” și urmărește formarea sensibilității elevilor față de viața familială, de mediul înconjurător, amenajarea cât mai multor spații verzi, împăduriri, plantări de puieți etc. Proiectul se întinde pe o perioadă de aproximativ cinci luni, respectiv noiembrie 2016-aprilie 2017. După ce, iniţial, acţiunile proiectului au fost prezentate la şcoli din Şimleu Silvaniei, Crasna, Pericei şi Vîrşolţ, le-a venit rândul şi şcolilor din Zalău să afle de iniţiativă noastră. Elevii dinVîrșolț au prezentat activităţile proiectului la Colegiul Naţional „Silvania” , Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău precum și elevilor Liceului Reformat.
Proiectul este realizat astfel încât să formeze atât la nivelul elevilor cât şi la nivelul adulţilor o concepţie sănătoasă asupra vieţii, cores-punzând realităţii imediate şi de perspectivă. Activităţile propuse constau în popularizarea expozițiilor mobile realizate din tablourile elevilor cu tema ” Familia și viața ecologică”, expuse la cât mai multe instituții publice din judeţ, precum şi prezentarea unui program artistic care susţine tema de mai sus.
Sâmbătă, 4 martie, la Satu Mare, va avea loc ultima expoziție de desene, respectiv prezentarea lucrărilor tuturor grupelor participante la proiect, din județele Sălaj, Satu Mare, Bihor și Cluj, în cadrul unei festivități de finalizare a proiectului.
Coordonatorul grupei Varsa din Vîrșolț, d-na director Denes Irina, mentorul celor două grupe, respectiv grupa din Pericei, coordonată de prof. Josza Marcela, și grupa din Șimleu Silvaniei, coordonată de d-na Vida Ana Margareta, mulțumește pe această cale tuturor participanților și celor implicați în derularea proiectului, dorindu-le succes în activitățile viitoare.

prof. Deac Mirela,
Școala Gimnazială Nr. 1 Vîrșolț

Leave a Comment