Adăpostul de noapte din Zalău este pregătit pentru intrarea în sezonul rece

Adăpostul de noapte din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară (DASC) din cadrul primăriei Zalău este activat în acest moment pentru anotimul rece, fiind pregătit corespunzător pentru a funcţiona conform destinaţiei şi capacităţii. Adăpostul dispune de 50 de locuri pentru persoanele aflat eîn nevoie, cu condiţia ca acestea să nu fie consumatori de substanțe interzise și băuturi alcoolice.

Reprezentanţii DASC Zalău spun că, în situația în care numărul solicitărilor îl va depăşi pe cel al locurilor disponibile, se poate elibera altă încăpere suplimentară, având o altă destinație, suplimentându-se în acest fel capacitatea cu până la 20 de locuri. De asemenea, este pregătit un spațiu cu o capacitate de 15 locuri pentru persoanele aflate la momentul sosirii în adăpost sub influența alcoolului ori a drogurilor, iar în caz de necesitate, adăpostul se poate extinde și în alte spații. Începând din luna mai 2016, s-au introdus două mese calde pe zi pentru beneficiarii Adăpostului de noapte și al Centrului Social de Urgență până la acea dată existând doar  doar hrană rece. Persoanele care intră în Adăpostul de noapte pot încheia cu Direcția de Asistență Socială Comunitară Zalău- CSU, un contract de prestări servicii pe o perioadă de un an cu posibilitatea de prelungire în situația în care beneficiarul nu a reușit să iasă din situația de risc social în care se găsea la data la care a solicitat sprijin.

Persoanele care sunt cazate la Adăpostul de noapte beneficiază de servicii de asistență socială, consiliere psihologică şi asistență medicală primară şi fireşte, spaţiu de odihnă încălzit şi dotat corespunzător. Direcția de Asistență Socială Comunitară Zalău prin Centrul Social de Urgență, are încheiate parteneriate cu Jandarmeria județului Sălaj în vederea prevenirii și gestionării situațiilor conflictuale, precum și cu asociații care consiliază beneficiarii periodic în vederea conștientizării riscurilor în ceea ce privește consumul de alcool și substanțe interzise. Totodată, celor aflaţi în Adăpost li se aduc la cunoștință periodic, informații în legătură cu locurile de muncă vacante în vederea integrării lor socioprofesionale și orientarea lor în funcție de pregătirea profesională pe care o au.

 

 

 

 

Leave a Comment