Gheorghe Tadici vorbeşte despre schimbarea selecţionerului: „Antrenorii români sunt persiflaţi. Mă refer la cei din generaţia tânără”

La scurt timp după ce a înregistrat cu naţionala ţării noastre cea mai slabă clasare din istorie la Jocurile Olimpice, suedezul Tomas Ryde a părăsit echipa naţională, motivând că vrea să se dedice în totalitate mediului de afaceri. Mai precis, Ryde, care a câştigat anul trecut bronzul mondial cu echipa naţională, a publicat pe blogul său personal că îşi doreşte să se implice mai mult în conducerea firmei de consultanţă pe care o deţine în Suedia.
Soluţia Federaţiei Române de Handbal este tot un antrenor străin, în ciuda faptului că există tehnicieni valoroşi şi în România, chiar şi din generaţia mai nouă decât cea a fostului selecţioner, Gheorghe Tadici. Conducerea FRH l-a numit antrenor pe spaniolul Ambors Martin, care va pregăti în paralel şi formaţia ungară, Gyor.
„Este o mutare previzibilă, fiindcă Ryde a întârziat câteva zile la lotul naţional şi la convocarea dinaintea Jocurilor Olimpice. La meciul cu Belarus nici nu a fost prezent pe bancă. A fost frumos pentru el, fiindcă a găsit o echipă naţională gata formată, şi a luat o „căruţă de bani” în perioada cât a fost antrenor. Acum, când a fost vorba de muncă şi de o reconstrucţie a echipei, a plecat”, a declarat managerul Zalăului, Gheorghe Tadici, cel care a câştigat argintul mondial în 2005 cu echipa naţională.
Tehnicianul Zalăului a vorbit şi despre numirea la cârma echipei naţionale a spaniolului Ambrus Martin.
„La noi, e un fel de „joaca de-a compatibilitatea”. Pentru antrenorii români, era o problemă dacă aveau angajamente şi la echipă de club, pentru străini, se pare că nu este. Vă daţi seama cât de mare va fi interesul noului antrenor al naţionalei pentru echipa de club, Gyor, care are ca obiectiv câştigarea Ligii Campionilor şi unde evoluează printre cele mai bune jucătoare din lume şi cât de mare va fi interesul pentru reconstrucţia echipei naţionale a României. Una este să lucrezi cu jucătorare de vârf şi alta este să începi o reconstrucţie. Am un singur regret: că antrenorii români sunt persiflaţi. Şi nu mă refer la mine, care sunt spre finalul carierei, ci la cei din generaţia mai tânără. Nu aş avea nimic împotrivă dacă antrenorii străini ar fi plătiţi din bani privaţi, nu de la bugetul statului. În handbal, dar şi în alte sporturi, suntem sclavii străinilor. Este o strategie a „lupilor” tineri, care au ajuns la conducere şi care trebuie să agonisească foarte mult într-un mandat, până când autorităţile locale se vor sesiza”, a mai precizat Tadici.
Fostul selecţioner a atras încă o dată atenţia că nici copiii noştri nu mai au viitor în sport atâta timp cât se vor face transferuri în masă din străinătate. „Copiii României nu mai contează. Sunt meciuri în care se duelează mai mulţi jucători străini decât români. Este adevărat că şi interesul copiilor este foarte scăzut pentru sport şi mişcare. Sportul numărul unu în România a devenit Facebook-ul, care, în opinia mea, este sportul mediocrităţii sociale. Asta este, din păcate… M-am săturat să vorbesc la pereţi nişte realităţi care deranjează”, a conchis Tadici.
Spaniolul Ambrus Martin, a semnat cu Federaţia Română de Handbal un contract valabil până în 2020, principalul obiectiv fiind calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici vorbeşte despre schimbarea selecţionerului: „Antrenorii români sunt persiflaţi. Mă refer la cei din generaţia tânără””

  1. Ina

    Bravo !!!!! Bine spus si gandit ! Asa este . Realitatea cruda din pacate >

  2. Teo

    Cata dreptate are Tadici . La fel ca suedezul dinainte ,si asta vine umfla o caciula de euro,sta pe aici o luna de zile pe an,iese bine,daca nu pleaca cu portofelul plin,cum a plecat Ryde dupa locul 9 la Olimpiada unde ne-batut Angola. Ne place in postura de slugi condusi de straini….Bravo natie !

  3. Sorin

    Eu cred ca URSU e de vina ! Ala din carucior !

Leave a Comment