ZVONOTECA

# Dacă vă poartă pașii pe strada Fabricii, în zona citadină și dacă aveți curaj să vă deplasați pe jos sau cu bicicleta, veți trăi cele mai tari senzaţii! Zvonăraşul care ne-a contactat, abia şi-a putut ţine în frâu bucuria şi kilogramul de adrenalină de care a avut parte, trecând pe acolo: “Doi dulăi, cât doi berbeci, care păzesc Citadinul de concitadinii care trec în zonă, pe lângă faptul că sunt ai nimănui (Citadin nu-şi asumă proprietatea lor), bagă groaza şi spaima în orice trecător. Dacă te deplasezi cu bicicleta, ai şanse să scapi cu viaţă, însă, dacă te deplasezi pe jos, ai îmbulinat-o sigur, pentru că dulăii sunt înfometaţi şi au un simţ al proprietăţii ceva de speriat”, povesteşte zălăuanul. Interesant ar fi de ştiut ce măsuri  iau autorităţile şi mai ales când, cu atât mai mult cu cât Zalăul s-a confruntat şi cu câteva tragedii pe acest segment, în sensul în care uniii au zăcut luni bune prin spitale sau au fost mâncaţi de vii de câinii fără stăpân…

# Zălăuanii se declară dispuşi să contribuie, fiecare cu ce poate, la strângerea de materiale de curăţat, dezinfectante şi cârpe, pentru ca autobuzele << vintage >> de la Transurbis să poată arăta, pe interior cel putin, ceva mai bine. Pe lângă faptul că multe dintre ele sunt adevărate piese de colecţie (se zvoneşte că unul care circulă pe linia 22 l-ar fi purtat cândva şi pe Iuliu Maniu prin oraş) dacă te agăţi de vreo bară de protecţie, fie te lipeşti de straturile de transpiraţie şi jeg de pe ele, fie îţi alunecă mâna, din aceleaşi motive soioase. Pline de inscripţii şi insalubre, multe din autobuzele vechi cu care circulăm, trimit Zalăul, o dată în plus, pe ultimele locuri pe ţară şi în acest domeniu. Reamintim Primăriei şi consilierilor locali care nici nu s-au dezmeticit bine după instalare, că ideea de a achiziţiona autobuze la mâna a treia sau a patra este una foarte proastă şi cu mult mai păguboasă decît cea prin care am putea avea nişte autobuze noi. Suntem prea săraci ca să ne permitem, din nou, ieftinături ori jegurile reşapate abandonate de alţii! Până una-alta, un pic de curăţenie şi dezinfecţie în interioare ar fi salutare pentru sănătatea publică şi salutate de publicul călător!

4 Thoughts to “ZVONOTECA”

  1. Sa-l trimitem pe Ciunt la plimbare in zona Citadin cu 3-4consilieri care suntdegeaba in C.L

  2. Sa-l trimitem pe Ciunt la plimbare in zona Citadin cu 3-4 consilieri care sunt degeaba in C.L.Taietori de frunze la caini, nu o sa-i haleasca de tot…..

  3. Chiar daca Ciunt se plimba, n-o sa-l vezi in pericol , el si ceilalti din primarie se plimba in autoturisme.

  4. Anonim

    intr-adevar… oare cat o sa se ia masuri impotriva celor care abandoneaza animalele pe strazi??? ca doar nu pica din avioane si nici ploaie cu caini n-am vazut…lege este, dar degeaba! mai bine se omoara cainii ca deh, e mai usor, fiecare baga banu-n buzunar si e fericit.

Leave a Comment