Volei Municipal Zalău a obţinut primele victorii în meciurile de verificare

La o săptămână după ce a participat la „Cupa Unirea” de la Dej, Volei Municipal Zalău a fost invitată la un nou turneu de verificare, „Cupa Explorări”, competiţie organizată de clubul Ştiinţa Explorări Baia Mare. Pe lângă formaţia organizatoare şi vicecampioana României, la turneu au mai evoluat Unirea Dej şi Auto van Oort, o echipă de amatori din Olanda.
Vineri, în prima zi a turneului, formaţia zălăuană s-a duelat cu Unirea Dej, în faţa căreia pierduse înainte cu o săptămână, la „Cupa Unirea”, cu scorul de 0 – 3. Lucrurile au stat, însă, total diferit în disputa de vineri. La echipă au revenit de la lotul naţional Adrian Feher şi Răzvan Mihalcea, a ajuns între timp şi coordonatorul belgian, Mathias Valkiers, iar Adrian Gontariu a început pregătirea în această săptămână, fiind pe teren la turneul de la Baia Mare. În aceste condiţii, zălăuanii nu au avut nicio emoţie în faţa formaţiei dejene, de care a dispus cu 3 – 1. Din lotul vicecampioanei lipseşte doar centrul ucrainean, Mikola Rudnytskyi, acesta urmând să ajungă la Zalău în cursul săptămânii viitoare.
Toate cele patru seturi au fost destul de echilibrate. Zalăul s-a impus în primul act cu 25 – 23, iar Dejul a restabilit egalitatea la seturi, după ce s-a impus cu acelaşi scor în parţialul secund. Chiar dacă a fost primul meci în noua formulă pentru Volei Municipal, vicecampioana României a punctat mai bine în ultimele două seturi, câştigându-le cu 25 – 22.
Antrenorii Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au folosit aceeaşi formulă pe tot parcursul jocului: Mathias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Leonardo Dal Bosco, Karel Lintz şi Adrian Feher – libero.
În celălalt meci al primei zile, Ştiinţa Explorări a dispus cu 3 – 0 (9, 9, 12) de formaţia olandeză.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi a turneului, zălăuanii s-au duelat cu olandezii de la Auto van Oort, impunându-se fără nicio emoţie în faţa acestora, cu scorul de 3 – 0. Primul set a fost cel mai disputat, pe care zălăuanii l-au câştigat la 17, actul secund fiind câştigat la 8, iar ultimul parţial, la 11. Cei doi tehnicieni ai Zalăului au ţinut pe margine o parte dintre titulari, trimiţându-i in teren pe Matias Valkiers, Mihai Tarţa, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Rareş Bălean, Cornel Miron şi Adrian Feher. În actul secund a evoluat şi Paul Şomoi.
Duminică, în ultima zi a turneului, Volei Municipal Zalău va întâlni formaţia gazdă, Ştiinţa Explorări Baia Mare, iar Unirea Dej se va duela cu echipa olandeză.

Leave a Comment