Primarul din Marca, Dan Şumălan rămâne în arest

Contestaţia la măsura arestării preventive, înaintată  de apărătorul primarului din Marca, fost respinsă de magistraţii de la Curtea de Apel Cluj. Primarul Dan Şumălan va rămâne astfel în arest cel puţin până la începutul lunii ianuarie 2016,  fiind cercetat pentru infracţiuni de corupţie. Reamintim că Dan Şumălan a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii sălăjeni şi ulterior arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Sălaj, după ce s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta.

În sarcina lui Dan Şumălan s-a reţinut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu ca infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție. În calitate de primar al comunei Marca, inculpatul Șumălan Dan Ioan a primit de la o societate comercială cu care Primăria Marca a încheiat în perioada 2012-2014 un număr de patru contracte de achiziție publică, în valoare totală de 134.515,2 lei, foloase pentru sine și pentru membri familiei sale în valoare de 23.000 lei. Foloasele constau în faptul că în cursul lunii iunie 2013 societatea comercială a efectuat un foraj pentru un puț situat în curtea tatălui inculpatului, puț la care sunt racordate pentru alimentarea cu apă locuința inculpatului, locuința tatălui acestuia și Casa parohială Marca.

Valoarea acestui foraj este în cuantum de 20.000 lei însă pentru această lucrare societatea comercială a încasat doar 10.000 lei, sumă achitată în întregime de către Parohia Marca. Apoi, în luna iulie 2014 societatea comercială a mai efectuat un foraj pentru un puț situat pe un teren pe care inculpatul are înființată o plantație de cătină. Valoarea acestui foraj este în cuantum de 23.000 lei însă pentru această lucrare societatea comercială a încasat doar 10.000 lei de la inculpat. Societatea comercială a efectuat aceste lucrări la prețuri mult mai reduse decât prețurile practicate în mod uzual datorită faptului că, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, inculpatul dan Şumălan a încredințat în mod direct cele patru contracte de lucrări acestei societăți comerciale.

 

4 Thoughts to “Primarul din Marca, Dan Şumălan rămâne în arest”

  1. Anonim

    no si ? maine o sa mai ridice astioa 2-3 primary care o crezut ca la ei nu vin colindtorii de la DNA !

  2. Anonim

    Saracul , asta-i mai nevinovat decat toti primarii cu antecedente , de aceea nu scapa de arest ! Pai ce-a facut el si ce-a facut balanean de la Jibou, iar asta saracul nu mai iese din „beci” pe cand bala este liber ca pasarea cerului 1 dar „FRATE” balanene, de judecata cea divina n-o sa scapi asa usor nici tu nici „SORA” (stim noi care) care a incalcat toate legile ca sa te ajute…

  3. Anonim

    pe langa septimiu turcas sumalan ii mic copil

  4. Anonim

    dar turcas il are pe lupu si bode

Leave a Comment