Peste 22 de kilometri de drum care traversează localităţile Crişeni–Cristur- Dobrin – Bulgari – Sălăţig – Cehu Silvaniei urmează să intre în reparaţii capitale. Şi asta graţie unui proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general şi a principalilor indicatori tehnico economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu Silvaniei (DJ196)”.
Proiectul a fost aprobat de consilierii judeţeni în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean (CJ) Sălaj. Având în vedere perspectivele de finanţare ale unor proiecte privind reabilitarea infrastructurii rutiere, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), pe perioada noului exerciţiu de programare 2014-2020, CJ Sălaj a pregătit documentaţia tehnică pentru reabilitarea drumui precizat. Astfel, drumul în cauză este inclus în “Traseul regional Transilvania Nord” printr-un document aprobat de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord –Vest. Această includere în traseul menţionat vizează infrastructura de drumuri judeţene propuse spre modernizare, prin POR 2014-2020, în Regiunea de Dezvoltare Nord Vest. Sectorul de drum propus pentru reabilitare are o lungime totală de 22,693 de km. Traseul este unul sinuos, cu multe curbe, având o platformă cuprinsă între 5 şi 7, 5 metri, iar partea carosabilă are lăţimea cuprinsă între 4 şi 6 metri. Sectorul de drum este unul degradat cu îmbrăcăminte bituminoasă îmbătrânită, deoarece în ultimii ani nu au fost realizate lucrări de reabilitare care să conducă la refacerea acestuia. Potrivit proiectului, având în vedere faptul că sectoarele cuprinse între km 2+860 – 3+400, respectiv km 10+000 – 11+600, la vest de localitatea Sîncraiu Silvaniei, există zone cu cedări de trasament şi tendinţe izolate de alunecări de teren, proiectantul a prevăzut lucrări lucrări de stabilizare care reprezintă 9 la sută din valoarea investiţiei. De asemenea, pentru asigurarea scurgerii apelor şi protejarea drumului faţă de efectele generate de condiţiile meteorologice, pe traseul drumului se vor înlocui şi construi un număr de 106 podeţe, un pod nou în localitatea Sălăţig, dar şi şanţuri din beton. Investiţia se va realiza în cadrul POR 2014-2020, iar prin reabilitarea acestui tronson de drum se urmăreşte fluidizarea traficului rutier între localităţi şi interiorul acestora. Pe lângă aceste elemente se vor pune în valoare zonele turistice traversate de acest drum.
dar la drumul asta doar acum un an sau 2 au taiat panglica
oare s-a uitat de catre cei de la judet ca acuma 2 sau trei ani s- turnat asfalt pe el ????????dar cam subtire , ce-i adevarat !!!!dar bani cred ca s-au luat destul de multi !!!!!
Da Augusta, mirifice zone tursitice sunt pe acest traseu. Sper să le vizitezi cu atenţie pe toate.
Şi chiar nu înţeleg ce au cu drumu acela, că doar este destul de bun. Ah, am uitat e vorba de nişte comisioane şi mici afaceri.